Klart: Khabib Nurmagomedovs MMA-organisation gör debut i USA!

✔ "Vi kommer teckna kontrakt med över 50 fighters världen över..."

Legendaren Khabib Nurmagomedovs egna MMA-organisation Eagle FC kommer att expandera till USA nästa år.

Det ar förra året som den forne UFC-mästaren Khabib köpte upp MMA-organisationen Gorilla FC och valde att fortsätta driva den som sitt nuvarande projekt inom MMA sedan han själv gått i pension.

Hittills har organisationen haft mycket framgång i Ryssland och dagestaniern Khabib planerar att hålla ett flertal galor i USA med start redan januari nästa år.

– Den nästa Eagle FC-galan kommer bli i Moskva den 10:e december, berättade Khabib för ESPN. Det kommer bli en väldigt stor show – årets sista. Det kommer ha ett stort matchkort. Därefter kommer det vara i USA, i Miami, slutet på januari. Det kommer bli en väldigt stor gala. Vi kommer ha tre, fyra stora stjärnor som vi redan tecknat kontrakt med. Jag vill inte annonsera än eftersom vi kommer ha en stor presskonferens i Miami den 15:e december. Jag kommer till Florida.

 


HETAST JUST NU


Har signat mer än 50 nya fighters

Hittills är merparten av de fighters som tävlar för Eagle FC från Ryssland, Dagestan, eller närliggande länder som Tajikistan och Kirgizistan. Det finns dock ett par fighters som är bekanta för europeiska fans som Frankrike-baserade Mehdi Dakaev (som tävlade på Cage Warriors 93 i Göteborg) och spanjoren Enoc Solves Torres – som mötte Jack Hermansson i Köpenhamn för flera år sedan.

När Khabibs organisation väl expanderar till USA kommer det att vara tillsammans med ett flertal stora, internationella namn som bör vara kända för insatta MMA fans. Eagle FC har nu nämligen cirka 50 nya fighters som kommer att debutera i organisationen under den amerikanska expansionen.

– 2022 kommer bli ett väldigt stort år för Eagle FC, sade Khabib. Vi kommer teckna kontrakt med över 50 fighters världen över – unga fighters, före detta UFC- och Bellator-stjärnor. Vi kommer ha stora evenemang och några av de kommer att vara i Miami.

Galorna i USA är inte en kortvarig fas som Khabibs organisationen går igenom. Enligt honom måste man som promotor och organisatör etablera sig i USA om man ska kunna slå igenom stort.

– Om du vill bli stor i MMA måste du vara i USA, fortsatte dagestaniern. För fighters, för organisationer – måste du vara i USA. Om du inte är i USA kan du inte bli nummer ett. Det är näst intill omöjligt. Det är min åsikt att man måste vara i USA för att bli bäst.

Hittills har inga matcher annonserats för Eagle FC:s kommande gala i Miami.

Hur stort tror du Eagle FC kan bli i USA?


Missa inte: Brittiske stjärnan sågar Khamzat Chimaev: “Bara hype”


Speltips inför UFC Vegas 44

Snart kommer legendaren José Aldo tillbaka till buren för sin tredje match under de senaste 12 månaderna. Aldo har sett otroligt bra ut på senare tid, med segrar över skickliga bantamviktare såsom Marlon Vera och Pedro Munhoz. Nu vill han fortsätta segertåget – med siktet på titeln!

Motståndaren blir spännande Rob Font, som med sin skarpa boxning nyligen besegrat forna bantamviktsmästaren Cody Garbrandt. “Junior” Aldo blir säkerligen Fonts tuffaste motstånd hittills. Den forna fjäderviktsmästaren Aldo är otroligt snabb med nävarna även i bantamvikt, och har lite extra krut i slagen jämfört med de allra flesta bantamviktare!

Trots det är legendaren underdog inför mötet. Du som är Aldo-fan har därmed en riktigt spännande match att se fram emot – och med en tippning på stridstestade Aldo kan du göra matchen ännu mer nervkittlande!

 Oddsen inför matchen ligger just nu på:

18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & villkor gäller. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen!UFC-rankning

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Khabib NurmagomedovSenaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC 27012
Francis Ngannou vs Ciryl Gane2.251.77
Brandon Moreno vs Deiveson Figueiredo1.582.45
Michel Pereira vs André Fialho1.333.50
Cody Stamann vs Said Nurmagomedov2.701.48
Rodolfo Vieira vs Wellington Turman1.363.30
Raoni Barcelos vs Victor Henry1.253.75
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...