KLART: Mark Hunt går huvudmatch på UFC:s debutgala i Ryssland

✅ Officiellt: "The Super Samoan" klar för ny huvudmatch ✅ Ställs mot "The Boa Constrictor" på UFC Moscow

Toppmötet rapporterades vara i görningen redan i maj, men nu är det officiellt. Den topp 10-rankade Mark Hunt kommer att återvända till buren mot den ryske veteranen Aleksei Oleinik i vad som blir huvudattraktionen under UFC:s första gala i Ryssland.

UFC offentliggjorde tungviktsmötet under torsdagsförmiddagen.

Hunt (13-12-1, 1 NC MMA, 8-6-1, 1 NC UFC) har förlorat två av sina tre senaste matcher. Efter att ha avslutat Derrick Lewis via teknisk knockout åkte den 44-årige publikfavoriten senast på en domslutsförlust mot topprankade Curtis Blaydes.

Oleinik (56-11-1 MMA, 5-2 UFC) har vunnit tre av sina senaste matcher – och två av de vinsterna säkrade 41-åringen med sin signatur-submission Ezekiel Choke. I sin senaste match fick han Junior Albini att klappa ut till den sällsynta strypningen, vilket markerade “The Boa Constrictors” återkomst till segerspåret efter att ha åkt på en TKO-förlust mot ovannämnda Blaydes.

Oleinik var ursprungligen tänkt att möta den forne mästaren Fabricio Werdum, men bokades istället mot Hunt då Werdum just nu misstänks för doping.

UFC Moscow: Uppdaterat matchkort

UFC Fight Night 136: Hunt vs. Oleinik, även kallad UFC Moscow, äger rum i Moskva den 15 september. Det uppdaterade matchkortet följer nedan.

 • Tungvikt: #8 Mark Hunt vs. #11 Aleksei Oleinik
 • Tungvikt: #12 Andrei Arlovski vs. #14 Shamil Abdurakhimov
 • Mellanvikt: Omari Akhmedov vs. CB Dollaway
 • Bantamvikt: Merab Dvalishvili vs. Terrion Ware

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Senaste NyttUFC Fight Night 136

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...