KLART: Michael Bisping möter GSP på UFC 217 i New York

Efter en hel del om och men är det nu officiellt att Michael Bisping försvarar mellanviktsbältet mot UFC-legenden Georges St-Pierre på UFC 217.

Matchen har varit nära att färdigställas – men sedan fallit isär. De två har haft en presskonferens ihop – men något datum annonserades aldrig. Förens nu, det vill säga.

Efter mycket om och men är titelmatchen är nu officiell: Michael Bisping försvarar mellanviktsbältet mot den forne welterviktsmästaren Georges St-Pierre på UFC 217. Galan äger rum i historiska Madison Square Garden den fjärde november.

Båten har alltså inte seglat iväg, som UFC-bossen Dana White har påstått gång på gång den senaste tiden.

Staredown mellan Michael Bisping och Georges St-Pierre på en presskonferens i Las Vegas den tredje mars. Vid denna tidpunkt hade titelmatchen offentliggjorts, men UFC:s vd Dana White har senare påstått att den inte längre skulle bli av – något som han nu backat från återigen. Foto: Joe Camporeale-USA TODAY Sports

Återvänder efter skadeuppehåll

Bisping (30-7 MMA, 20-7 UFC) försvarar nu bältet för andra gången, när engelsmannen återvänder efter mer än ett års frånvaro från buren.

“The Count” vann bältet med en chockerande knockoutvinst över Luke Rockhold i juni förra året och försvarade sedan titeln mot den då nummer 13-rankade veteranen Dan Henderson, som han revanscherade sig mot med en kontroversiell domslutsvinst efter fem hårda ronder i oktober.

ANNONS

Då Bisping nu möter St-Pierre, som aldrig tidigare har tävlat i mellanvikt, har han alltså fortfarande inte försvarat bältet mot någon i topp 10. Till mästarens försvar är dock interimmästaren Robert Whittaker skadad samtidigt som de flesta andra i divisionens toppskikt kommer från förluster.

Gör comeback efter nästan fyra års frånvaro

St-Pierre (25-2 MMA, 19-2 UFC) är en av de mest dominanta mästarna i UFC:s historia och en sann MMA-legend. Kanadensaren, som tidigare höll i welterviktsbältet, står för närvarande med hela tolv raka segrar i ryggen och kommer från så många som nio raka titelförsvar.

“Rush” har dock inte gått match sedan november 2013. Efter en kontroversiell domslutsvinst över Johny Hendricks valde han nämligen att lämna ifrån sig bältet och ta en paus från sporten. Men nu är han alltså redo att göra comeback – och tajmingen kunde inte vara bättre nu när UFC är i stort behov av fler superstjärnor.

Under karriärens gång har St-Pierre besegrat flera stora namn och endast förlorat två titelmatcher, mot Matt Hughes respektive Matt Serra. Kanadensaren har dock revanscherat sig från bägge förlusterna med två vinster över Hughes och en över Serra.

Georges “Rush” St-Pierre är en av de mest dominanta mästarna i UFC:s historia. Foto: Per Häljestam/MMAnytt

 

Vem vinner – Bisping eller “GSP”?

Kategorier
Senaste NyttUFC 217

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara