Klart: Michael Johnson gör sin fjäderviktsdebut mot Darren Elkins

Topprankade lättviktaren Michael "The Menace" Johnson gör sin fjäderviktsdebut mot den tuffe Darren Elkins.

Michael Johnson har varit topprankad i lättviktsdivisionen länge. Efter att ha vunnit fyra raka mot bland andra Edson Barboza och Joe Lauzon mellan 2013 och 2015, förlorade han sedan fyra av sina senaste fem. Det har dock varit tufft motstånd då han förlorat mot bland andra Khabib Nurmagomedov och nu senast Justin Gaethje.

Då passade Johnson på att byta viktklass till fjädervikt där han nu har fått sin första officiella motståndare, och det är ingen lätt match för Johnson.

Möts nu på UFC Fight Night 124 i St. Louis

Darren Elkins är i skrivande stund rankad #9 enligt UFC:s ranking och är en av de tuffare motståndarna i fjäderviktsdivisionen. En brottare som fått sitt smeknamn “The Damage” på grund av att han i varje match ser ut att ha blivit attackerad av en matberedare.

Elkins har en tendens att ta stryk under hela matchen för att sedan komma tillbaka och avsluta, som i matchen mot Mirsad Bektic där domaren var nära att stoppa matchen flera gånger.

De två möts nu på Johnsons hemmaplan i St. Louis, Missouri den 14:e januari.

Upplev MMA av toppklass - köp biljetter till Superior Challenge 20 den 7 december!
Kategorier
Michael JohnsonSenaste Nytt

Stefan Romare är en skribent och reporter som har jobbat på MMAnytt sedan mitten av 2017 och har följ MMA sedan tidigt 2000. Kontakt: [email protected]

Senaste kommentarerna
Omröstning

Kommer Alexander Gustafsson göra comeback?

Loading ... Loading ...