KLART: NAC godkänner mindre handskar för Mayweather-McGregor

Kommissionen godkänner ett byte till 8 oz-handskar för supermatchen Mayweather vs. McGregor den 26 augusti – och väljer därmed att göra ett undantag från de egna reglerna.

Nevadas atletiska kommission (NAC) röstade nyss för användandet av 8 oz-handskar för den kommande supermatchen i boxning mellan legendaren Floyd Mayweather Jr och MMA-stjärnan Conor McGregor.

Enligt NAC:s egna regelverk ska fighters som väger över 135 lbs (61,2 kg) bära 10 oz-handskar. Eftersom Mayweather vs. McGregor kommer att gå i 154 lbs (69,8 kg) väljer alltså kommissionen att göra ett undantag för den kommande supermatchen.

McGregor: “Är väldigt nöjd”

Det verkar som att anledningen till att man väljer att godkänna bytet är på grund av de speciella omständigheter som supermötet omfattar. Kommissionen röstade igenom förslaget enhälligt.

McGregor kommenterade senare kommissionens beslut i ett inlägg på sina sociala medier. Där beskriver han sig som “väldigt nöjd” och att han “respekterar kommissionens beslut”:

RELATERAT Mayweather beredd att ta emot McGregors slag – lovar fansen en underhållande match

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Mayweather vs. McGregorSenaste Nytt

Har jobbat för MMAnytt sedan 2016 och följt sporten i över tio år.

Svara