Reza Madadi. Foto: Mazdak Cavian/MMAnytt

Klart: Reza ”Mad Dog” Madadi går match på UFC Stockholm

Det är nu bekräftat att Reza Madadi hoppar in som ersättare och möter Joaquim Silva nästa helg.

Nyligen stod det klart att ryske Mairbek Taisumov tvingades dra sig ur matchen mot brasilianaren Joaquim Silva, som var tänkt att gå av stapeln på UFC Fight Night 109 i Stockholm. Detta på grund av en axelskada som han ådragit sig i träning.

Nu har en ersättare hittats. Vi får se ännu en svensk på matchkortet då ingen mindre än Reza ”Mad Dog” Madadi hoppar in på drygt en veckas varsel.

Tänker ”skicka hem brassen med en förlust”

Madadi, 38, har varvat vinster med förluster i sin UFC-karriär. Nu siktar han på att återvända till segerspåret framför hemmapubliken.

– Det känns fantastiskt kul, det är ju det här man vill, få fightas inför sin egna hemmapublik. Nu fick jag chansen på kort varsel, så det är bara gå in, sätta på en show, vinna och skicka hem brassen med en förlust, säger Madadi i ett pressutskick.

TÄVLING: Bli medlem på MMAnytt – vinn biljetter till UFC Stockholm!

Silva, 28, är själv obesegrad i karriären och kommer in i matchen med två raka segrar i UFC. Men ”Mad Dog” är självsäker trots den korta varseln.

– Det blir en tuff match mot en duktig kille, men det spelar ingen roll. Han kommer till min stad och tror han kommer vinna för att jag tagit matchen på kort varsel. Det han inte vet är att Mad Dog på hemmaplan aldrig kommer låta honom vinna. En Mad Dog på hemmaplan är inte en bra motståndare för någon, säger han.

Uppdaterat matchkort

UFC Fight Night 109: Gustafsson vs. Teixeira går av stapeln i Globen i Stockholm söndagen den 28 maj. Matchkortet ser nu ut som följande:

Huvudkort (19.00):

Underkort (17.00):

Underkort (16.00):

UPPDATERING:

Madadi har tidigare uppgett att nästa match skulle bli hans sista, och i en tidigare version av den här artikeln stod det att matchen mot Silva blir hans avskedsmatch.

I en intervju med viasatsport.se uppger ”Mad Dog” dock att han inte har bestämt sig om det här blir hans sista vända i buren, på grund av den korta framförhållningen.

Öppna konto hos Ohmbet Störst på MMA - Spela på alla dina favoritgalor
Kategorier
UFC Stockholmz-Senaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mmanytt_ashah
Omröstning

Vem borde David Teymur möta härnäst?

Visa resultat

Loading ... Loading ...