"Thug" Rose Namajunas stod för en av de största skrällarna 2017 när hon avslutade Joanna Jedrzejczyk i brutal stil på UFC 217. Foto: Noah K. Murray-USA TODAY Sports

KLART: Rose Namajunas försvarar bältet på UFC 223

🏆 "Thug Rose" gör sitt första titelförsvar i Brooklyn ✅ Returmötet officiellt

Nyligen kunde MMAnytt rapportera att en titelmatch i stråvikt mellan den nykrönta mästarinnan Rose Namajunas och den tidigare titelhållaren Joanna Jedrzejczyk var i görningen, och under fredagskvällen bekräftade UFC att damerna kommer göra upp i den delade huvudmatchen på UFC 223.

UFC 223: Ferguson vs. Khabib äger rum i Brooklyn, New York, den sjunde oktober och toppas av en titelmatch i lättvikt mellan Tony Ferguson och Khabib Nurmagomedov.

Namajunas (7-3 MMA, 5-2 UFC) har vunnit fem av sina senaste sex matcher. ”Thug Rose” kammade hem en imponerande submissionvinst över Michelle Waterson för att förtjäna en titelchans – innan hon chockade världen med en brutal knockoutvinst som gav Jedrzejczyk sin första förlust på UFC 217 i november.

Jedrzejczyk (14-1 MMA, 8-1 UFC) var innan förlusten mot Namajunas obesegrad med hela 14 raka vinster och fem framgångsrika titelförsvar. Innan titelförlusten besegrade hon Jessica Andrade via enhälligt domslut på UFC 211.

Betta på Alexander Gustafsson vs. Jon Jones hos Ohmbet - Bäst odds på Alex hittar du här!
Kategorier
Senaste NyttUFC 223

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mmanytt_ashah

Omröstning

Jon Jones vs. Alexander Gustafsson är bokad och klar för UFC 232! Vem vinner?

Visa resultat

Loading ... Loading ...