Superfight! Stipe Miocic vs. Daniel Cormier klar för UFC 226 – coachar TUF 27

✅ Superfighten officiell 🏆 Mästarna möts under International Fight Week 🇸🇪 Ingen titelchans för Alexander Gustafsson

Alldeles nyss lät UFC offentliggöra en spännande superfight i tungvikt. Tungviktsmästaren Stipe Miocic kommer nämligen ta sig an den lätta tungviktsmästaren Daniel Cormier i huvudmatchen på UFC 226, som äger rum i samband med organisationens årliga International Fight Week i Las Vegas den sjunde i juli.

Innan dess kommer mästarna dessutom coacha varsitt lag mot varandra i den 27:e säsongen av realityserien The Ultimate Fighter – The Ultimate Fighter: Undefeated – där obesegrade lättviktare och fjäderviktare kommer försöka slå sig in i UFC.


RELATERAT: Här är deltagarna för The Ultimate Fighter 27: Undefeated


Miocic (18-2 MMA, 12-2 UFC) blev senast historisk som UFC:s första tungviktsmästare med tre framgångsrika titelförsvar. Efter fem raka knockoutvinster mot några av divisionens största namn kammade han senast hem sin sjätte raka seger när han besegrade den fruktade knockoutartisten Francis Ngannou via enhälligt domslut på UFC 220.

Cormier (20-1, 1 NC MMA, 9-1, 1 NC UFC) lyckades själv försvara sitt lätta tungviktsbälte för tredje gången under helgens UFC 220. Även han ställdes mot ett stjärnskott med gott om krut i nävarna i form av Volkan Oezdemir – som han kunde dominera på marken och avsluta via teknisk knockout i den andra ronden.

“The Mauler” blir utan titelchans

Att superfighten mellan Miocic och Cormier bokats innebär med andra ord att det inte blir någon titelchans härnäst för den svenske MMA-stjärnan Alexander Gustafsson, som är rankad etta i den lätta tungvikten och kommer från två raka segrar.

“The Mauler” var helt inställd på att bli divisionens nästa titelutmanare och få sin revansch mot Cormier, efter deras jämna titelmatch på UFC 192 som Gustafsson förlorade via delat domslut efter fem ronders krig.

“Det är DC som gäller, helt klart. Det finns ingen annan motståndare som jag ens kan tänka mig att möta, utan jag kommer tävla och ska jag tävla – då är det mot DC. Punkt,” sa Gustafsson i det senaste avsnittet av Viaplay Fight Week.

“Axeln har ju läkt på bra, jag har lite småfix kvar men jag sparras – jag sparrades med Ilir [Latifi] idag – och är igång liksom. Och det känns bra. Jag menar, jag ska inte pressa det för hårt men fan, våren, senvåren, början på sommaren är jag redo.

“Jag har lite att fixa liksom med visum till USA och de här grejerna. När jag är klar med det så sticker jag till staterna och tar ett par möten och sen förhoppningsvis så har jag en match mot DC. Det är så planen är.”

Det blir ingen returmatch mot Daniel Cormier härnäst för Alexander Gustafsson. Foto: Mazdak Cavian/MMAnytt

I skrivande stund har inga fler matcher presenterats för UFC 226: Miocic vs. Cormier.


LÄS MER: Dana White vill boka superfighten Stipe Miocic vs. Daniel Cormier

LÄS OCKSÅ: “The Mauler” har bältet i sikte – vill möta Daniel Cormier härnäst


 

Kategorier
Senaste NyttUFC 226

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...