KLART: Svenske Otto Wallin tillbaka för ny match: “Topp fem i världen”

✔ Gick tolv ronder med Tyson Fury - nu är svenske stjärnan redo för återkomst

Den svenske tungviktsboxaren Otto “All In” Wallin (22-1) kommer att återvända för att möta britten Dillian “The Body Snatcher” Whyte (28-2) om strax över en månad!

Mötet går av stapeln på O2 Arena i London den 30:e oktober och gäller WBC:s interimbälte i tungvikt. Whyte är en erfaren boxare som mött många av de bästa i världen och Wallin välkomnar utmaningen.

– Jag skulle säga topp fem [i världen], säger Wallin om Whyte till SVT. Han har varit på en hög nivå länge och mött bra boxare. Han har legat som förste utmanare till WBC-titeln i flera år.

 


HETAST JUST NU


Var nära på att skrälla mot Tyson Fury

Wallin, 30, har tävlat sedan juni 2013 och byggde snabbt upp ett imponerande rykte och matchfacit. Han vann WBA-titeln i april 2017 när han besegrade italienaren Gianluca Mandras via TKO. “All In” trädde fram som Sveriges bästa tungviktare när han besegrade landsmannen Adrian Granat via domslut – vilket också vann honom svenska och EU-titeln.

I september 2019 ställdes Wallin mot superstjärnan Tyson Fury i en match där svensken var en borträknad underdog som var cirka tio gånger pengarna. Trots det öppnade Wallin ett sår i brittens ansikte i den tredje ronden som gav Fury mycket problem. Fury lyckades ta sig in i matchen igen och började ta över, men Wallin avslutade starkt i den tolfte ronden med ett hårt slag som skakade sin motståndare. I slutändan vann Fury ändå ett enhälligt domslut men Wallin hyllades för sin insats.

Sedan dess har Wallin vunnit över toppboxarna Travis Kauffman och Dominic Breazeale.

Whyte är en brittisk tungviktsmästare som länge varit en av de bästa i Storbritannien. Hans enda förluster har skett mot Anthony Joshua och Alexander Povetkin. Whyte fick dock revansch mot Povetkin och vann via TKO i deras andra möte tidigare i år.

Hur går det för Otto Wallin mot Dillian Whyte?

 

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
BoxningNyheterSenaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...