KLART: TJ Dillashaw utmanar Henry Cejudo om flugviktsbältet

🎦 VIDEO+TEXT ✅ Regerande bantamviktskungen "Killashaw" går ned en viktklass ✅ Utmanar nyligen krönte flugviktskungen "The Messenger"

För några månader sedan blev Henry Cejudo historisk när han blev den förste någonsin att besegra flugviktsgiganten Demetrious “Mighty Mouse” Johson i flugvikt, via en tuff domsluts-seger på UFC 227: Dillashaw vs. Garbrandt 2.

På samma gala gick returmötet mellan TJ Dillashaw och ärkerivalen, och före detta träningspartnern Cody Garbrandt. Dillashaw visade att första matchen inte var en “fluke” och knockade återigen den heta ynglingen, denna gång redan i första ronden.

TJ Dillashaw utmanar Henry Cejudo


Relaterat


TJ Dillashaw utmanar Henry Cejudo på UFC 233

Nu är det officiellt att de två kommer att mötas – men inte om bantamviktstiteln som det tidigare var tal om. Dillashaw har flera gånger berättat att han med lätthet kan ta sig till flugvikt – och gjorde till och med en testbantning.

Cejudo hade i början av sin karriär lite problem med att klaga flugviktsgränsen och tvingades gå match i bantamvikt. När han sedan kom ned till sin mer naturliga (?) viktklass flugvikt. Efter att ha förlorat två raka mot Johnson och Joseph Benavidez är Cejudo obesegrad med tre raka vinster.

Dillashaw är obesegrad i sina senaste fyra, där han besegrat Garbrandt (x2), John Lineker och Raphael Assuncao. Innan dess förlorade han titeln till Dominick Cruz.

UFC 233 går av stapeln den 26:e januari i Honda Center, Anaheim, Kalifornien.

TJ Dillashaw utmanar Henry Cejudo


 Relaterat


Uppdaterat matchkort UFC 233

  • Titelmatch i flugvikt: Henry Cejudo (C-FLW)  vs.  T.J. Dillashaw (C-BW)
  • Weltervikt: Robbie Lawler  vs.  Ben Askren
  • Lättvikt: James Vick  vs.  Paul Felder
  • Bantamvikt: Dominick Cruz  vs.  John Lineker
  • Flugvikt (d): Joanne Calderwood  vs.  Ariane Lipski
  • Bantamvikt (d): Marion Reneau  vs.  Yana Kunitskaya
  • Lättvikt: Alexander Hernandez  vs.  Francisco Trinaldo

 

Upplev MMA av toppklass - köp biljetter till Superior Challenge 20 den 7 december!
Kategorier
Senaste NyttUFC 233

Stefan Romare är en skribent och reporter som har jobbat på MMAnytt sedan mitten av 2017 och har följ MMA sedan tidigt 2000. Kontakt: [email protected]

Senaste kommentarerna
Omröstning

Kommer Alexander Gustafsson göra MMA-comeback?

Loading ... Loading ...