KLART: UFC kommer till Stockholm!

✅ Officiellt: Ny UFC-gala i Sverige i sommar!

UFC Stockholm är officiellt.

Nu är det helt bekräftat att världens största MMA-organisation kommer tillbaka till Sverige i sommar. Galan, som blir UFC:s sjätte event i Stockholm, äger rum i Globen den första juni.

Detta blir den sjätte UFC-galan i Stockholm – och den femte i Globen.

UFC:s David Shaw hade följande att säga via ett pressmeddelande:

– Vi är glada att återvända till Sverige. Våra skandinaviska fans är fantastiska och har alltid dykt upp i tusental för att stötta sina lokala hjältar. Vi har en stark och bred talangpool i Sverige och vi är säkra på att de kommer att bjuda på en show som inte får missas i juni.

View this post on Instagram

🇸🇪 We’re back at #UFCStockholm on June 1st! Click link in bio to get your tickets early! 🔝

A post shared by UFC Europe (@ufceurope) on

Alexander Gustafsson planeras gå huvudmatch

Enligt källor till MMAnytt planeras den svenske MMA-stjärnan Alexander Gustafsson fightas i galans huvudmatch.

Den ursprungliga planen var att ställa “The Mauler” mot den topprankade amerikanen Corey Anderson, men av döma från MMAnytts exklusiva intervju med amerikanen verkar den matchen inte bli av – vilket i så fall innebär att en annan lämplig motståndare behöver hittas till Gustafsson.


LÄS MER: Corey Anderson VÄGRAR möta Alexander Gustafsson på UFC Stockholm


Alexander Gustafsson (höger) bjöd på en fantastisk insats och knockade topprankade Glover Teixeira (vänster) på den senaste UFC-galan i Stockholm.

Vidare nämner UFC Jack HermanssonIlir Latifi och David Teymur som tänkbara namn för galan. Inga matcher är dock officiella i skrivande stund.


RELATERAT: Ny svensk skriver på för UFC!


Den här artikeln publicerades först på MMAnytt.se den andra mars klockan 14.55.

Kategorier
Senaste NyttUFC Stockholm

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara