Knockoutartisten får ny match – återvänder under UFC Fight Night 184!

✔ Inlagd två gånger på sjukhus under ett år ✔ Avslutat 15 matcher via KO!

En ny spännande match har blivit bokad på UFC Fight Night 184Santiago “Gente Boa” Ponzinibbio tar sig an Li Jingliang den 16 januari på Fight Island i Abu Dhabi.

Jingliang skulle gått match den 12 december mot Dwight Grant. Men i led med pandemins påverkan ställdes den in då Grant testat positivt för covid-19.

Den hårt slående Ponzinibbio var tidigare med i top-10 rankingen i welterviktdivisionen. Med ett totalt facit på 27-3 och 9-2 i UFC har Ponzinibbio goda möjligheter att ta sig tillbaka i rankingen. Argentinaren “Gente Boa” är känd som en avslutare då han lyckats avsluta totalt 21 av sina matcher, varav 15 kommit via knockouts.

Jingliang har varit i UFC sedan 2014 och har under tiden samlat på sig ett matchfacit på nio vinster och fyra förluster. Den senaste matchen förlorades mot Neil Magny på enhälligt domarslut. Förlusten innebar en bruten segersvit på tre matcher i rad.


HETAST JUST NU


Ponzinibbio gör sin retur efter skadedrabbat 2019

Ponzinibbio gick sin senaste match i november 2018 där han vann via KO mot tidigare nämnda Magny. Mötet var galans huvudmatch och var första showen UFC anordnat i Argentina. Efter segern såg det ut som att ett möte mot Robbie Lawler hade kunnat bli aktuellt.

Tanken var att de skulle mötas i december 2019 men på grund av en skada från Ponzinibbio behövde matchen ställas in. Han blev inlagd på sjukhus två gånger under en månad och genomgick även en större operation.

Ponzinibbio behövde invänta klartecken från läkare innan han fick börja träna igen. När han väl kommit igång fick han tyvärr covid-19 som innebar att hans retur skulle få vänta ännu längre.

Det var planerat att Ponzinibbio skulle möta Muslim Salikhov på samma gala som han nu har fått en ny motståndare till. Salikhov hade även han testat positivt för covid-19 och behövde dra sig ur.

Kategorier
Santiago PonzinibbioSenaste Nytt

MMA-skribent för MMAnytt.se sedan 2020. Blev ett fan av sporten under 2009 och har följt den aktivt därefter.

Svara