Konstnär skapar Conor McGregor-staty för fighterns 30-årsdag

✅ MMA-stjärnan fick en minst sagt unik födelsedagspresent från en litauisk konstnär ✅Förväntas återvända mot Khabib Nurmagomedov

MMA-stjärnan Conor McGregors återkomst till MMA är osäker i dagsläget. Den efterlängtade returen till UFC förväntas ske mot Khabib Nurmagomedov i år, men i dagsläget är inget påskrivet eller färdigt.

RELATERAT: Tränaren säker – Khabib vs. Conor McGregor sker under 2018

Han må inte ha fått en officiell match än, men det finns annat som är på väg mot irländaren. McGregor fyller år på lördag, och kommer att bli tilldelad en ytterst unik födelsedagspresent. Den litauiska konstnären Edgar Askelovic har nämligen skapat en staty i McGregors ära, ett verk på över 100 kilo som tog konstnären nästan ett halvår att skapa. Statyn kommer att ställas ut lördag den 14:e juli på London’s JD Malat Gallery.

“It is an honour Conor has accepted this as a gift from me,” sade Askelovic till BBC.

“He is a phenomenon of our time – not just a smart athlete, but also a visionary.”

McGregor har inte tävlat i UFC sedan han knockade Eddie Alvarez i den andra ronden för att bli en av få tvådivisionella UFC-mästare. Sedan den matchen år 2016 har han dessutom gjort boxningsdebut mot ingen mindre än Floyd Mayweather – flerfaldig världsmästare i boxning. McGregor må ha förlorat på teknisk knockout i den tionde ronden, men vann mycket respekt för hur bra han klarade sig mot den tidigare ostoppbara mästaren.

Det är ännu inte klart när McGregor återvänder, men oavsett så gör han det som en atlet som förevigats – på flera olika sätt.

Kategorier
Conor McGregorSenaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara