Kontroversiella Colby Covington totalsågar Jake Paul: “Skam för samhället”

✔ "Han bara snackar skit hela tiden" ✔ Tar Ben Askrens parti

Trots att de kan framstå som två sidor av samma mynt är den kontroversiella UFC-fightern Colby Covington på krigsstigen mot YouTubestjärnan och boxaren Jake Paul.

Covington har länge varit en av de mest kontroversiella, kritiserade och polariserande atleterna i UFC. Han har uttalat sig på sätt som gränsar till rasistiskt och även gjort opassande, sexuella uttalanden om kvinnliga fighters.

Paul har i sin tur byggt upp sin karriär som vloggare på YouTube och sakta blivit alltmer kontroversiell med storslagna fester där polis tillkallats, åtalats för inbrott, och andra utspel.


RELATERAT: 


“Han är en skam för MMA- och boxningsvärlden”

Med tanke på att båda två drar åt sig polariserande reaktioner skulle man kunna tro att de skulle stå på någorlunda samma sida.  Det var därför något oväntat när Colby totalsågade Paul i en intervju.

Han tydliggjorde också att han hoppas och tror på sin före detta UFC-kollega Askren.

– Förhoppningsvis kommer Ben [Askren] gå och knocka Jake Paul, berättade Covington för MMA-journalisten Helen Yee. Jag är trött på att höra honom snacka. Han bara snackar skit hela tiden och det finns ingen substans i vad han säger.

– Jag tror att [Askren] kommer [besegra Paul], jag tror helt enkelt att han kommer pressa honom. Om han använder clinchen och tröttar ut honom, då finns det inget tvivel om att han har bättre kondition än Jake Paul – någon liten YouTuber. Killen är ett skämt, han är en skam för samhället, han är en skam för MMA- och boxningsvärlden generellt sett. Jag hoppas att Ben går in och täppar till truten på honom.

Paul kommer möta Askren i en boxningsmatch den 17:e april.

Hittills har Paul radat upp två raka segrar via knockout i boxning medan “Funky” Askren gör sin boxningsdebut.

Askren har inte tävlat sedan oktober 2019 då han blev strypt medvetslös av Demian Maia. Det blev Askrens sista match i UFC och hans sista som MMA-proffs. Han är tidigare mästare i ONE Championship och Bellator och äntrade UFC med ett obesegrat matchfacit på 18-0-1.

 

Håller du med Colby Covington om Jake Paul?

 

Kategorier
Jake PaulSenaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara