Korean Zombie utmanar Volkanovski: “Helt ärligt är det skämmigt …”

✔ Publikfavoriten näst på tur mot UFC-mästaren? ✔ Kaxiga löftet: "Behöver inte oroa er"

UFC:s fjäderviktsmästare Alexander Volkanovski gjorde sitt första försvar av världstiteln under helgens UFC 251, när han besegrade ex-mästaren Max Holloway för andra gången i rad.

Den här gången fick vi dock se en betydligt jämnare matchbild, vilket reflekterades av domarnas poängkort. Volkanovski knep segern med minsta marginal via delat domslut – men det var långt ifrån alla som höll med om det kontroversiella resultatet.


LÄS MER: Alexander Volkanovski vinner kontroversiellt domslut mot Max Holloway

LÄS OCKSÅ: Dana White är starkt kritisk över helgens domarinsatser: “Fruktansvärt!”


UFC-bossen Dana White var genast kritisk mot domarnapresskonferensen efter UFC 251. Nu uttalar sig även världsfyran Chan Sung Jung, mer känd som “The Korean Zombie”, i frågan – samtidigt som han riktar en kaxig utmaning mot Volkanovski.

– Helt ärligt är det skämmigt att Volkanovski är mästare i min viktklass, skriver “The Korean Zombie” på Instagram och fortsätter:

– Ge honom till mig så behöver ni inte oroa er över domarnas beslut.

Löftet från Korean Zombie: “Kommer avsluta honom”

Jung är en sann publikfavorit som sällan går tiden ut i sina matcher. Faktum är att alla hans åtta UFC-matcher har avslutats – vare sig han själv stått som vinnare eller inte.

– Som ni vet kommer jag inte låta domarna avgöra resultatet i min fight. Jag kommer avsluta honom i titelmatchen och det är vad UFC-fansen vill se, tillägger Jung i inlägget.

Jung har vunnit sex av sina åtta matcher i UFC och står för närvarande med två raka vinster. I sin senaste fight avslutade han den tidigare lättviktsmästaren Frankie Edgar via teknisk knockout.


RELATERAT: UFC 251: Usman vs. Masvidal – Resultat


 

Vad säger ni läsare – vill ni se Chan Sung Jung utmana Alexander Volkanovski härnäst? Vem skulle vinna en sådan titelfight? Kommentera!

 

Kategorier
Alexander VolkanovskiChan Sung JungSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara