Korean Zombie utmanar Volkanovski: “Helt ärligt är det skämmigt …”

✔ Publikfavoriten näst på tur mot UFC-mästaren? ✔ Kaxiga löftet: "Behöver inte oroa er"

UFC:s fjäderviktsmästare Alexander Volkanovski gjorde sitt första försvar av världstiteln under helgens UFC 251, när han besegrade ex-mästaren Max Holloway för andra gången i rad.

Den här gången fick vi dock se en betydligt jämnare matchbild, vilket reflekterades av domarnas poängkort. Volkanovski knep segern med minsta marginal via delat domslut – men det var långt ifrån alla som höll med om det kontroversiella resultatet.


LÄS MER: Alexander Volkanovski vinner kontroversiellt domslut mot Max Holloway

LÄS OCKSÅ: Dana White är starkt kritisk över helgens domarinsatser: “Fruktansvärt!”


UFC-bossen Dana White var genast kritisk mot domarnapresskonferensen efter UFC 251. Nu uttalar sig även världsfyran Chan Sung Jung, mer känd som “The Korean Zombie”, i frågan – samtidigt som han riktar en kaxig utmaning mot Volkanovski.

– Helt ärligt är det skämmigt att Volkanovski är mästare i min viktklass, skriver “The Korean Zombie” på Instagram och fortsätter:

– Ge honom till mig så behöver ni inte oroa er över domarnas beslut.

Löftet från Korean Zombie: “Kommer avsluta honom”

Jung är en sann publikfavorit som sällan går tiden ut i sina matcher. Faktum är att alla hans åtta UFC-matcher har avslutats – vare sig han själv stått som vinnare eller inte.

– Som ni vet kommer jag inte låta domarna avgöra resultatet i min fight. Jag kommer avsluta honom i titelmatchen och det är vad UFC-fansen vill se, tillägger Jung i inlägget.

Jung har vunnit sex av sina åtta matcher i UFC och står för närvarande med två raka vinster. I sin senaste fight avslutade han den tidigare lättviktsmästaren Frankie Edgar via teknisk knockout.


RELATERAT: UFC 251: Usman vs. Masvidal – Resultat


 

Vad säger ni läsare – vill ni se Chan Sung Jung utmana Alexander Volkanovski härnäst? Vem skulle vinna en sådan titelfight? Kommentera!

 

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Alexander VolkanovskiChan Sung JungSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara