“Korean Zombie” utmanar Frankie Edgar: “Varför inte?”

✅Den koreanske stjärnan har utmanat den före detta UFC-mästaren

Den forne lättviktsmästaren Frankie “The Answer” Edgar (23-6-1) återvände i helgen till vinstkolumnen efter att ha besegrat Cub Swanson via domslut i en returmatch. Efter den segern var Edgar snabb med att uttrycka en önskan om titelmatch mot vinnaren mellan Max Holloway och Brian Ortega, ett möte som äger rum på UFC 226.

Det finns dock en annan potentiell motståndare för “The Answer”. Åttonderankade Chan Sung “The Korean Zombie” Jung (13-4) tog nyligen till Instagram för att utmana Edgar i vad som har potential att bli en oförglömlig match.

Why not? #ufc #ufckorea #안되면말고 @frankieedgar

A post shared by 정찬성 (@koreanzombiemma) on

Två hyllade publikfavoriter

Både Edgar och Jung är underhållande, publikvänliga fighters som sammanlagt vunnit hela 15 matchbonusar. Jung har vunnit matchbonusar i alla sina fyra senaste segrar, sist han var aktuell knockade han Dennis Bermudez i den första ronden. Även Edgar vann på knockout för att säkra sin senaste matchbonus, när han avslutade Chad Mendes med slag – Också i den första ronden.

Edgar fick en tre matcher lång vinstsvit bruten i mars när han blev knockad för första gången i sin karriär av den ovannämnda talangen Ortega. “The Korean Zombie” utmanade den dåvarande fjäderviktsmästaren Jose Aldo om titeln år 2013, han förlorade på knockout och var sedan borta i över tre år på militärtjänstgöring i sitt hemland. Efter att ha återvänt mot Bermudez förra året drog han på sig en knäskada och fick dra sig ur ett planerat möte med Ricardo Lamas.

Vill du se Edgar och “The Korean Zombie” mötas? Vem hade vunnit?

Kategorier
Chan Sung JungSenaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara