Kritiskt läge för Khabibs pappa – återigen i koma

✔ Får stöd ifrån Vladimir Putin

Abdulmanap Nurmagomedov, pappa och tränare till UFC-mästaren Khabib Nurmagomedov, befinner sig i ett kritiskt tillstånd och har försatts i medicinsk koma.

Abdulmanap tvingades för några dagar sedan att genomgå en hjärtoperation efter att ha blivit smittad av coronaviruset. Operationen gick bra men nu bekräftar alltså Khabibs manager Ali Abdelaziz att läget för 57-åringen har förvärrats.

– Jag kan bekräfta att Khabibs pappa har försatts i en medicinskt inducerad koma, berättar Abdelaziz (via ESPN) och fortsätter:

– Khabib har varit i kontakt med Vladimir Putin under de senaste dagarna, och han har lovat att Abdulmanap ska få den bästa vården som finns tillgänglig.

Den ryske presidenten har följt “The Eagles” framfart i UFC. Putin har dessutom tidigare bjudit in Khabib och hans fader till personliga möten. Bland annat efter Khabibs omtalade seger mot rivalen Conor McGregor.


LÄS MER: Khabibs pappa med oväntad gest – bjöd in McGregor på middag 

LÄS ÄVEN: Khabib-managerns dom: “Borde lägga ner – kommer aldrig vara densamma” 


Khabib berättar om tuffa läget

Tidigare i veckan delade Khabib med sig av en video på Instagram där han förklarade hur hårt COVID-19 har drabbat hans familj och vänner.

– Många personer som jag känner har dött, bland annat några nära vänners föräldrar. Det här viruset har påverkat alla och det bryr sig inte om vem du är, om du är rik eller fattig.

– Alla har drabbats och vi kan bara övervinna det här tillsammans, säger Khabib.

Ryssland har drabbats hårt av coronaviruset och har nu näst mest bekräftade fall i världen – med över 300.000 stycken. USA, som ligger i toppen av den statistiken, har 1.5 miljoner bekräftade fall.

Det är oklart när vi får se Khabib tillbaka i oktagonen. Som det ser ut just nu kommer dagestaniern att ta sig an interimmästaren Justin Gaethje härnäst – någon gång senare i höst.


LÄS MER: Jon Jones uppmaning till UFC – om stora superfighten


 

Kategorier
Khabib NurmagomedovSenaste Nytt

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...