Krönika: Dana Whites planer är fullständigt galna – Tacka fan för det!

✔ UFC-chefens besatthet kring UFC 249 ✔ "Dana White personifierar vår MMA-värld" skriver Matias Andres

Medan coronaviruset sprids över hela världen och antalet dödsfall stiger för var sekund så väljer världen att stänga sina dörrar, gränser och affärer för att förbereda sig på det värsta. Det finns en del som välkomnar nedstängningarna med öppna armar medan några ställer sig kritiska inför tilltagen – och sedan finns UFC-chefen Dana White

– Hur länge ska vi stanna hemma och gömma oss? Om det är coronaviruset som tar mig, så får det vara så. Det är vad det är, sade White i en intervju med Yahoo Sport.

– Hjärtsjukdomar, trafikolyckor, cancer… listan kan fortsätta i oändlighet över saker som dödar folk varenda år. En sak är dock säker: vi kommer alla att dö av någonting… Du kan inte vara en person som gömmer sig hemma.

Att White varit en ständig vattendelare under sina år som chef för UFC vore en grov underdrift.

Personligen har jag mestadels tyckt om Whites beteende och finner mig ofta skrattades åt hans utspel som känns helt otroliga för en chef i ett företag som är värderat till otaliga miljardbelopp. Jag tror också att UFC inte haft sin position som världens ledande MMA-organisation om det inte varit för White. Inget UFC utan Dana White!

Här hade det egentligen varit perfekt för mig att göra en klassisk twist på det hela och nu förklara varför Whites uttalanden om corona har slutat att vara lustiga på grund av den rådande krisen och dess tusentals offer.

Hur Whites övermodiga beslut att fortsätta pressa framåt sätter fighters och UFC-personal i ytterligare risk, och därmed även deras närmaste familj och vänner… Egentligen hela världen om man vill vara extra dramatisk.

För trots att tre UFC-galor har blivit bordlagda och världens ledare deklarerat VÄRLDSKRIS så hävdar nämligen White att UFC 249 FORTFARANDE kommer att ta vid den 18 april.

Låt oss verkligen låta oss ta in den meningen och låt mig centrera, köra fetstil samt versaler för att verkligen få dig att smaka på den:

 

“UFC 249 KOMMER ATT TA VID DEN 18 APRIL”

 

Galenskap!


Khabib Nurmagomedov Dana White (© Mark J. Rebilas-USA TODAY Sports)


Dana White skiter i vad du tycker

Jag bor i en sömnig liten stad i nordvästra Kambodja. För varje dag som går så töms gatorna och det viskas om att landet inom kort kommer att gå in ett undantagstillstånd. Många av mina vänner har redan åkt hem till sina respektive länder och över hela världen ligger en mörk domedagskänsla.

För varenda minut som tickar så kommer det nya åtgärder från världens alla hörn: fler nedstängningar, strama åtgärder och panik.

Mitt i denna galna cirkus som vi nu kallar för vardag så existerar alltså denna Dana White, fly förbannad för att någon ens har mage att ifrågasätta hans förmåga att få UFC 249 att hända. Han skiter också fullständigt i vad någon tycker, speciellt oss i MMA-media:

 -Varenda dag vaknar jag upp till någon jävla skitartikel där någon inte tycker om det ena eller det andra. Jag skiter fullständigt i vad du tycker, vad du gillar eller inte. Den 18 april kommer du antingen att sätta på TV:n och titta på matchen… eller inte.

Inte nog med att White hävdar att han kommer att genomföra en av MMA-historiens mest efterlängtade titelmatcher: Khabib Nurmagomedov vs. Tony Ferguson, han kommer också att försöka göra det under en av nutidens största kriser.

I en tid då börser kraschar, flygplatser stänger ned och doktorer vädjar oss att stanna hemma så säger White att han kommer att sätta ihop en internationell MMA-gala med fighters från världens alla hörn. Dana White är MMA-världens Evel Knievel och coronakrisen är hans brinnande ramp.

Vare sig vi vill det eller inte så personifierar dock White en stor del utav vår lilla MMA-värld. Han har gett sig fan på att göra något och han tänker inte lyssna på varken kritiker eller ryggdunkare. Ingen hade sagt ett knyst till Dana White om han hade proklamerat att han -precis som alla andra- kommer att observera den nuvarande situationen och agera med försiktighet.

Dana White har HELT SJÄLV satt sig i denna otroligt galna position. Han har frivilligt satt på sig en tickande bombväst satt att detonera den 18 april och det kommer krävas något enormt för honom att desarmera situationen.

Det är inte konstigt att kritiken haglar, Joe Rogan hoppar av och att folk med all rätt ifrågasätter White. Men från säkerheten i mitt lilla hus så följer jag dock Whites UFC 249-korståg med ett leende på läpparna och kan inte låta bli att känna att det här är vad MMA kommit att symbolisera för mig: ett irrationellt jävlarannama och en stundtals dumdristig tro på hoppet, in i det sista.

Kampen mellan Dana White och corona kommer snart att äntra de avgörande ronderna och insatserna är högre än någonsin. Inte nog med att det finns ett scenario då UFC faktiskt “hjälper” viruset att spridas mellan fler länder, Dana White satsar även sitt rykte, otaliga miljonbelopp, fighters säkerhet och sitt jobb som chef för UFC.

Skulle han lyckas kommer vi att istället bevittna ett historiskt sportögonblick som kommer att toppas med matchen med det längsta förspelet i historien!

Varesig han blir krossad eller lyckas med det omöjliga så kan man dock inte låta bli att skåla för denna otroligt märkliga människa och tacka för att han åtminstone försöker att bjuda på underhållning i en tid då världen står i brand.Matias Andres är en frilansskribent baserad i Asien sedan mer än sex år tillbaka.

Han skriver regelbundet för MMAnytt, ONE Championship, World Lethwei Championship, Vagabond. Du kan följa honom på Instagram eller på Facebook

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
ExklusivtKrönikaSenaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara

bet365
Speltips: PFLRory MacDonald vs Sadibou Sy


1 Juli | 14:00 | PFL
1.30 - 3.25
Till Betsafe!
Insättningsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC 27612
Israel Adesanya vs Jared Cannonier1.224.50
Alexander Volkanovski vs Max Holloway1.532.62
Sean Strickland vs Alex Pereira2.001.80
Pedro Munhoz vs Sean O'Malley3.251.36
Brad Riddell vs Jalin Turner2.101.72
Robbie Lawler vs Bryan Barberena1.802.00
UFC-oddsen presenteras av Bethard.se, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras

Speltips: UFC 276

                                                                 
UFCODDSSPELBOLAG
Adesanya via TKO/KO/SUB2.40
Cannonier via TKO/KO/SUB5.50
Volkanovski via domslut2.25
Holloway via domslut3.75
Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00.
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...