Kroppsförändringen får fansen att anklaga Israel Adesanya för doping!

✔ Jon Jones: "Vad har hänt med Izzys högra tutte?"

I helgen tog mellanviktsmästaren Israel Adesanya hem ytterligare en storseger då han dominerade den tidigare obesegrade Paulo Costa. Hans vinst har dock delvis kommit att överskuggas av det faktum att han uppvisade en underlig kroppsförändring på sitt högra bröst.

Det har i sin tur fått fans på sociala medier att spekulera fritt. Även den före detta lätt tungviktsmästaren Jon Jones ställdes sig frågandes inför Adesanyas förändring.


Relaterat


Är Israel Adesanya dopad?

Flera tror att Adesanyas kroppsförändring beror på rubbade hormonnivåer som tillkommit som en följd av steroider. Andra tror att gynekomasti är boven i dramat, ett symtom som gör att bröstet växer och börjar påminna om kvinnors bröst.

Gynekomasti kan tillkomma som följd av vissa mediciner eller dopingpreparat men kan också bero på underliggande sjukdomar som lever- och njurproblem.

“The Last Stylebender” testas regelbundet av UFCs antidoping-partner USADA (United States Anti-Doping Agency) och har redan gjort tio test i år. Det betyder inte att mellanviktsmästaren är dopad men chansen är mycket lägre än om han tävlat i andra MMA-organisationer.

 

Tror du Adesanya är dopad?

 

Kategorier
Israel AdesanyaSenaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara