KSI vs Logan Paul 2: YouTube-stjärnorna blir proffsfighters

✅ Returmatchen spikad - backas av stjärnpromotor!

Returmatchen KSI vs Logan Paul 2 är officiell.

Efter många om och men står det nu klart att YouTube-stjärnorna gör upp på nytt i boxningsringen – denna gång som professionella fighters. Deras första fight – som marknadsfördes som “det största eventet i internet-historien” – var som känt ett amatörmöte, där resultatet blev oavgjort via ett kontroversiellt majoritetsdomslut.

MMAnytt kunde nyligen exklusivt avslöja att returmatchen planerades för gå av stapeln i Kalifornien i november. Nu är den spikad för den nionde november i Staples Center i Los Angeles – alltså på amerikanen Logan Pauls hemmaplan, efter att den första matchen ägde rum i Manchester, England. Nytt för denna gång är även att huvudskydden försvinner samt att handskarna blir mindre, i och med att vi nu kommer få se ett proffsmöte.

Den första matchen uppges ha sålt över en miljon pay-per-views. Det mesta tyder på att intresset blir ännu större den här gången, när de möts på ett mer professionellt uppstyrt evenemang som även kommer byggas för att locka de traditionella fansen.

View this post on Instagram

Pro fight, no Headguards November 9, 2019 Staples Center, LA • 💻 Live on @DAZN_USA, by @MatchroomBoxing • 🎟 Tickets on pre-sale 9/10, general sale 9/14. Details to follow #KSILoganPaul2

A post shared by Logan Paul (@loganpaul) on

“Kommer skapa hype för boxning som inte har setts på länge”

KSI vs Logan Paul 2 blir huvudattraktionen på en DAZN-sänd boxningsgala som backas av Eddie Hearn, promotor till stjärnor som den tidigare tungviktsvärldsmästaren Anthony Joshua. Galan ryktas även ha med WBO-mästaren Billy Joe Saunders bland andra på underkortet, enligt Mike Coppinger från The Athletic.

Huvudmatchen blir sex ronder.

– När jag blev tillfrågad om att vara inblandad i returmatchen blev jag exalterad, men jag hade några önskemål för att bättre kunna integrera de två publikerna. Jag bad om att bägge fighters skulle bli proffs och genomgå samma läkarkontroller som vilken annan fighters som helst. Jag bad om att de skulle köra utan huvudskydd och använda 10oz-handskar, låt oss göra detta på rätt sätt om vi ska göra det, säger Eddie Hearn bland annat via ett pressmeddelande och fortsätter:

– Båda två gick med på detta och de förbereder sig nu för krig den nionde november – det här eventet kommer bli enormt, ett matchkort med världsmästerskap under en fight som kommer skapa hype för boxning som inte har setts på länge i USA.

Logan Paul: 12 anledningar – därför kommer jag besegra KSI

I samband med offentliggörandet släppte Logan Paul en YouTube-video där han bland annat listar tolv, ganska roliga, anledningar till varför han tror sig kunna vinna mot KSI den här gången. Kolla in videon nedan!

KSI – vars riktiga namn är Olajide William Olatunji – släppte även en egen video om matchen:

MMAnytt fick under sommaren möjligheten att se Logan Paul träna inför returmötet på Allstars Training Center i Stockholm. Som tidigare rapporterat såg stjärnan otippat bra ut i sparringen, som vi tyvärr inte tilläts filma.

När vi frågade om han hade något meddelande till KSI, svarat Logan Paul kort och koncist:

– Fuck den snubben.

KSI vs Logan Paul 2 – vad tycker ni läsare om en sådan här match? Är det bra för boxning som sport att locka in en ny målgrupp, eller blir det mest tramsigt? Kommentera!

Kategorier
BoxningSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara