KSI vs Logan Paul 2: Tjuvsmäll avgörande – i stjärnornas rematch

✅ Kontroversiellt resultat mellan YouTube-kändisarna ✅ Tänker överklaga beslutet - efter bittra förlusten

För en kort stund sedan fick vi se huvudfighten på nattens boxningsgala i Staples Center i Los Angeles: nämligen KSI vs Logan Paul 2 – returmötet mellan två av världens största internetkändisar. Efter en oavgjord amatörfight förra året gjorde YouTube-stjärnorna som känt upp i proffsboxning den här gången, på ett event som annars bjöd på boxning av världsklass.

Även denna gång kom matchen att gå tiden ut. Det blev en jämn fight där de båda hade sina stunder, och där domarna var oeniga om resultatet. Men i slutändan blev det engelsmannen KSI – vars riktiga namn är Olajide Olatunji – som besegrade amerikanen Logan Paul via ett kontroversiellt delat domslut.

Ett domslut där en tjuvsmäll från Logan Paul kom att bli helt avgörande.

Logan Paul: “Tänker överklaga”

Matchen inleddes starkt av KSI, som var den som dikterade i de tre första ronderna. I rond tre lyckades KSI sänka Logan Paul, men trots att reprisen visade ett rent slag mot örat – så dömdes det som knuff istället för knockdown av domaren Jack Reiss.

I matchens senare tre ronder var det Logan Paul som tog över. I rond fyra lyckades han själv sänka KSI – något som hade kunnat bli matchavgörande till hans fördel, i vad som onekligen var en jämn fight. Men Istället schabblade han bort det genom att dela ut ytterligare ett slag mot den golvade KSI, vilket förstås inte är tillåtet i boxning.

Det regelvidriga tilltaget resulterade i två minuspoäng, vilket i slutändan visade bli direkt avgörande i domslutet sett till domarnas siffror.

– Jag tänker överklaga till kommissionen, jag borde ha fått en varning, sa en besviken Logan Paul efteråt.

Trots kontroversen grävde de båda stjärnorna ner stridsyxan efter matchen och visade respekt till varandra. Och även om Logan Paul var sugen på ett tredje möte, så visade KSI inget intresse för en sådan uppgörelse.

– Nej, nu är det över, sa KSI.

KSI vs Logan Paul 2: Officiellt resultat

I slutändan hade en domare Logan Paul som segrare med poängställningen 56-55, medan de andra två poängdomarna hade KSI som vinnare med siffrorna 56-55 respektive 57-54.

Spana in det officiella poängkortet nedan (via Twitter):

Spana in highlights från matchen i videon ovan!

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
BoxningSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

bet365
Speltips: UFC ON ESPN 41

Marlon Vera vs Dominick Cruz


1.45 - 2.80


14 Augusti | 00:00 | UFC
Till Bethard!
Välkomstsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC ON ESPN 4112
Marlon Vera vs Dominick Cruz1.452.80
Angela Hill vs Lupita Godinez3.001.40
Nate Landwehr vs David Onama2.801.40
Devin Clark vs Azamat Murzakanov2.501.57
Cynthia Calvillo vs Nina Nunes1.622.30
Gerald Meerschaert vs Bruno Silva3.401.33
UFC-oddsen presenteras av Bethard, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...