Kvinnliga grapplingmonstret utmanar Gordon Ryan till match!

✔ Hon är åtta kilo tyngre!

I helgen kunde vi bevittna en riktig skandal inom grapplingvärlden när ADCC-mästaren Gordon Ryan rök ihop med legenden och flerfaldige världsmästaren Andre Galvao. Även om sådana händelser blivit vardagsmat inom MMA är de fortfarande relativt ovanliga inom grapplingvärlden.

Någon som reagerat på helgens händelser är den flerfaldiga kvinnliga världsmästarinnan i BJJ Gabi Garcia. Garcia tävlade på samma gala som Ryan och förlorade via domslut mot Nathiely De Jesus.

På videon från bråket kan man se Garcia komma fram och prata med den upprörde Galvao. Hon försökte lugna ner honom och lämnade sedan hela händelsen. Det är tydligt att Garcia blev upprörd över det som utspelade sig.

I en intervju med FloGrappling kommer hon med en utmaning till Ryan.

– Gordon Ryan, när som helst. Jag accepterar, jag bryr mig inte. Jag tror att det är en lättare fight än mot tjejerna, för tjejerna är små och det är svårt för mig. Men mot dig? Vi kör! Jag accepterar.

Garcia har en meritlista som få inom grappling kan tävla med, i synnerhet inte bland tjejerna. Bland annat har hon vunnit ADCC fyra gånger och VM i BJJ nio gånger, varav fem gånger i den absoluta viktklassen där man får väga hur mycket som helst.

Meritmässigt har hon fler guld än Ryan, även om man kan argumentera att konkurrensen är mindre i damgrappling.


HETAST JUST NU


Gabi Garcia och Gordon Ryan väger ungefär lika mycket

Män och kvinnor tävlar normalt aldrig mot varandra i grappling. Men skulle en match mot Ryan trots allt bli av så behöver den faktiskt inte bli så ojämn som man kan tänka sig. Faktum är att Garcia med sina 107 kg normalt går runt på en högre vikt än Ryan, som väger cirka 99 kg.

Man behöver bara ta en snabb titt på Garcia för att förstå att inte är fett hon går runt på. Garcia har lyckas bygga mer muskelmassa än många manliga atleter.

Hon tränar också regelbundet med män i hennes storlek. Det är ändå tveksamt om Ryan skulle acceptera att möta Garcia då han skulle ha lite att vinna på det. Det är också tveksamt om någon grapplingorganisation skulle vilja ordna en match mellan en man och en kvinna.

 

Hade du velat se en match mellan dem?
Vem tror du hade vunnit?

 

Kategorier
Gabi GarciaGrapplingSenaste Nytt

Jakob Odelstad är historikern som kom in på journalistik som ledde in honom på MMA. Han har följt sporten sedan 2007 och försöker just nu lära sig portugisiska för att kunna följa sporten i Brasilien.

Svara