Lämnade UFC med förlustsvit – nu gör BJJ-experten boxningsdebut

✔ "Trots att jag kom från BJJ så har jag alltid älskat boxning"

Det är för tillfället flera före detta MMA-fighters som har gått över till boxning och nu är den brasilianske submissionexperten och BJJ-esset Ronaldo “Jacare” Souza en av dem.

“Jacare” gör nu fighters som Vitor Belfort, Anderson Silva och Frank Mir sällskap vad gäller fighters som gått från MMA till boxning. Han ska helt enkelt inte ha kunnat sluta träna vilket så småningom ledde till ett kontraktserbjudande.

– Jag kunde inte hålla mig borta från min träningsrutin, berättade Souza för Sherdog. Jag började träna boxning och fick ett erbjudande att tävla som jag gillade.

– Jag kan inte säga eventets namn än. Vad jag kan säga är att min boxning redan har blivit mycket bättre, fortsatte han. Trots att jag kom från BJJ så har jag alltid älskat boxning, och om du ser mina MMA-matcher så har jag starka händer.

 


HETAST JUST NU


Lämnade UFC med tuff förlustsvit

Souza är före detta mellanviktsmästare i Strikeforce och var under en längre tid en av de bästa fighters utanför UFC. Han är flerfaldig världsmästare i BJJ och utan tvekan en av de bästa grapplers i mellanvikt.

När han sedan började tävla för UFC dominerade han med vinster i sju utav sina åtta första matcher med segrar över bland andra Gegard Mousasi och Tim Boetsch. Den enda förlusten kom via ett jämnt och kontroversiellt delat domslut mot Yoel Romero.

“Jacare” hade fått titelchans vid ytterligare en seger men han blev istället avslutad via TKO av Robert Whittaker – som gick vidare till att vinna titeln.

Efter nederlaget mot Whittaker förlorade Souza fem utav sina sju följande matcher och avslutade sin UFC-karriär med fyra raka förluster – varav två via brutala avslut.

Brasilianarens senast seger skedde via TKO i november 2018 mot Chris Weidman.

Hur tror du Ronaldo “Jacare” Souza kommer klara sig i boxning?

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Senaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC 27012
Francis Ngannou vs Ciryl Gane2.251.77
Brandon Moreno vs Deiveson Figueiredo1.582.45
Michel Pereira vs André Fialho1.333.50
Cody Stamann vs Said Nurmagomedov2.701.48
Rodolfo Vieira vs Wellington Turman1.363.30
Raoni Barcelos vs Victor Henry1.253.75
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...