Lättviktsmöte stryks från helgens UFC on Fox 28 – läkare fruktade för fighterns hälsa

UFC tvingas ställa in en match i helgen efter att läkare fruktat för en fighters hälsa vid fortsatt viktminskning.

I helgen går UFC on Fox 28 av stapeln i Orlando, Florida. Förutom en huvudmatch mellan de hårdslående fjäderviktarna Jeremy Stephens och Josh Emmett får vi även se svenske Ilir Latifi då han får chansen att slå sig in i lätta tungviktens topp fem mot Ovince Saint Preux.

Relaterat: Superoddset på Ilir Latifi – vinn 15 gånger pengarna hos Ohmbet!

Nu står det dock klart att en match stryks från galan med bara dagar kvar. Det handlar om ett lättviktsmöte mellan Gilbert Burns och Olivier Aubin-Mercier. Enligt UFC beror strykningen på att läkare ansåg det för farligt för Burns att försöka tappa vikt under 156 pounds (70,7 kg) vilket är viktgränsen för en lättviktsmatch.

Olivier Aubin-Mercier skulle ha mött Gilbert Burns i helgen. Foto: Jeff Bottari/Zuffa LLC/Zuffa LLC via Getty Images

Fortsätter med 12 matcher

Det är oklart hur mycket Burns vägde när UFC beslutade sig för att stryka mötet, men klart är att organisationen ansåg det alldeles för farligt för lättviktaren att fortsätta med sin viktminskning inför matchen.

Burns är en större lättviktare som tidigare tävlat som welterviktare, men han har aldrig tvingats ställa in en UFC-match förut. UFC on Fox 28 kommer nu att fortsätta med 12 matcher – du kan kolla in hela matchkortet här.

Relaterat: Paige VanZant öppnar upp om brutala viktminskningen: “Svimmade flera gånger”

Kategorier
Senaste NyttUFC on FOX 28

Har jobbat för MMAnytt sedan 2016 och följt sporten i över tio år.