Legendarens löfte: “Chuck och Tito kommer tjäna mer än någonsin”

✅ Promotorns utspel inför helgens trilogimatch: "Jag älskar att dela med mig"

Boxningsikonen och numera promotorn Oscar De La Hoya kommer hålla sitt första MMA-event i helgen. Galans huvudmatch består av ett trilogimöte mellan UFC-legendarerna Chuck Liddell och Tito Ortiz, som senast gjorde upp för tolv (!) år sedan.

Läs mer: Chuck Liddell förklarar – därför “måste” han slå Tito för tredje gången

Och enligt De La Hoya kan både Chuck och Tito förvänta sig en ordentlig lön för mödan – till och med mer än de någonsin tjänat tidigare:

– Chuck Liddell och Tito Ortiz kommer genom den här trilogimatchen tjäna mer än de någonsin gjort under sina karriärer. Det är helt otroligt, säger De La Hoya på The MMA Hour.

De La Hoya menar att fler promoters borde sikta på att låta atleterna stå i centrum. Detta är något han tycker glöms bort alltför ofta nu för tiden:

– Jag älskar att dela med mig av intäkter, och det gäller alla inkommande intäkter. Det handlar inte om promotorn, utan om slagskämparna. Därför har Golden Boy Promotions varit så framgångsrikt – vi behandlar våra fighters som de bör bli behandlade, säger De La Hoya.

Ortiz har tidigare uppgett att han kommer få ta del av 30 % av PPV-intäkterna från helgens gala. Jämförelsevis fick han två till tre procent när det begav sig i UFC.

– Det är slagskämparna som gör att de här galorna blir av. Vi tillåter Tito och Chuck att delta i inkomsterna från PPV, vilket gör att de kommer kunna tjäna mängder av pengar. Det bästa de någonsin tjänat, avslutar boxningsikonen.

Kategorier
Senaste Nytt

Har jobbat för MMAnytt sedan 2016 och följt sporten i över tio år.

Svara