Leon Edwards återkomst slutar i stort antiklimax – huvudmatchen blåses av!

✔ Muhammad skriker och är i tårar: "Jag kan inte se någonting!"

Den topprankade britten Leon “Rocky” Edwards återvände i natt efter en lång frånvaro för ett möte med Belal Muhammad.

Edwards hade varit inaktiv i nästan två år och tävlade senast i juli 2019. Tiden utanför buren verkade dock inte alls ha påverkat Edwards som efter nattens match fortfarande har åtta raka segrar i UFC – näst längst i divisionen efter mästaren Kamaru Usman.

Ringrost såg inte ut att ha påverkat Edwards som var i fin form inför sin comeback. Han tog kommandot tidigt, pressade framåt och träffade Muhammad med en hög spark som såg ut att vara början på slutet. Muhammad återhämtade sig dock och klarade sig till den andra ronden.

I den andra ronden sträckte dock Edwards fram sin vänstra hand för att distrahera från sin spark – och petade Muhammad rakt i ögat.

En märkbart skadad Muhammad började skrika och sa att han inte kunde se. Matchen stoppades kort därefter.HETAST JUST NU


Otursam tid för Edwards

Efter matchen fördes Muhammad omedelbart till ett sjukhus för att undersöka ögonskadan. Edwards beklagade vad som hände och var tydligt upprörd över situationen.

– Jag är bara hjärtekrossad, sa Edwards efter matchen. Jag vet inte vad jag ska säga.

Detta var bara den senaste av en rad av otursamma händelser som drabbat britten.

2016 inledde Edwards en vinstsvit som så småningom kom att inkludera segrar över Donald “Cowboy” Cerrone och Rafael dos Anjos. Sedan bokades Edwards för den största matchen i sin karriär: ett möte med den forne mästaren Tyron Woodley i huvudmatchen på UFC: London. Matchen och hela galan i sig ställdes dock in då covid-19-pandemin bröt ut.

Efter det hade Edwards monumental svårt att få en match i UFC. Efter en lång period av inaktivitet bokades han för en match mot svenska stjärnskottet Khamzat Chimaev i oktober förra året, men den ställdes in efter att Edwards testat positivt för covid-19.

Matchen bokades ytterligare två gånger, men bägge ställdes in, innan UFC gav upp matchningen och Muhammad ersatte svensken.

 

Borde UFC boka om Leon Edwards vs Belal Muhammad?

 

Kategorier
Leon EdwardsSenaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara