Foto via Viaplay Fighting

Leon Edwards besegrar “Cowboy” efter fem ronders krig

🎥 VIDEO+TEXT ✅ Huvudmatchen på UFC Singapore blir riktigt jämn och spännande ✅ "Rocky" lyckas knipa domslutsvinsten över Donald Cerrone

Nyligen fick vi se den amerikanske veteranen Donald Cerrone ta sig an den stigande engelsmannen Leon Edwards i en högintressant welterviktsdrabbning som utgjorde huvudattraktionen på UFC Fight Night 132: Cowboy vs. Edwards i Singapore.

Inledningsvis var det Edwards som överrumplade Cerrone med flera hårda slag, armbågar och knän bland annat – och det dröjde inte länge innan “Cowboy” fick ett blödande sår bredvid ögat.

“Rocky” fortsatte sedan att styra den andra ronden – men Cerrone började successivt bli mer med i matchen och lyckades bland annat få in en fin huvudspark innan ronden tog slut.

Cerrone fortsatte sedan att bli mer på hugget desto längre matchen pågick och de sista tre ronderna var otroligt jämna och händelserika. När tiden var slut var det inte helt klart och tydligt vem som skulle tilldelas vinsten – men alla tre poängdomare var enhälliga i sitt beslut och utsåg Edwards som segrare.

Resultat och statistik

Officiellt resultat: #13 Leon Edwards besegrade #11 Donald Cerrone via enhälligt domslut (48-47, 48-47, 48-47).

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Senaste NyttUFC Fight Night 132

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara