Leon Edwards har fått corona – ingen match för Khamzat i december!

✔ Världstrean testar positivt ✔ Källor: Detta är nya planen

UFC-världstrean Leon Edwards har testat positivt för covid-19. Därmed blir det ingen match mot den svenske stjärntalangen Khamzat Chimaev i Las Vegas den 19 december, något som ESPN:s Ariel Helwani var först med att avslöja.

Chimaev, som redan befinner sig i USA, ryktades nyligen också ha testat positivt för corona. De uppgifterna dementerades dock snabbt av hans team.


LÄS MER: Khamzat Chimaev nominerad till pris på Idrottsgalan 2021!

LÄS OCKSÅ: Khamzat reagerar: “Bullshit – jag är mästare”


Ingen ersättare – Khamzat Chimaev planeras fajtas i januari

Enligt MMAnytts källor kommer ingen ersättare att plockas in för att ta Edwards plats. Chimaev tas bort från eventet den 19 december och fajten väntas istället bokas om till någon av de första UFC-galorna 2021, troligtvis redan i januari enligt uppgifter.

UFC planerar tre nya galor på så kallade UFC Fight Island i Abu Dhabi, med start den 23 januari då Conor McGregor gör comeback mot Dustin Poirier. De andra två galorna väntas enligt UFC-chefen Dana White äga rum den 27 respektive 30 januari.

Exakt vilket event man planerar att flytta Edwards vs. Chimaev till är i nuläget oklart.


RELATERAT: Conor McGregor vs. Dustin Poirier 2 är OFFICIELL!

SE ÄVEN: Svensk MMA-gala inleder samarbete med UFC


 

Kategorier
Khamzat ChimaevLeon EdwardsSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara