Dana White: Leon Edwards får 100 procent nästa titelchans – på ett villkor!

✔ Mycket står på spel för "Rocky" Edwards!

I helgen kommer topprankade Leon Edwards att äntligen göra sin retur till buren efter över 600 dagar utan tävlan.

Det är mycket som står på spel för britten “Rocky” Edwards. Han har just nu tredjeplatsen i divisionens ranking och skulle han vinna över Belal Muhammad kommer han att få nästa titelchans.

Det var UFC-chefen Dana White som lovade att Edwards kommer att möjligheten att slåss om bältet härnäst. Men enligt White så kommer inte endast en vinst räcka. Under en intervju med BT Sport så svarade White nämligen “ja, 100 procent” till frågan om Edwards får chansen vid en spektakulär vinst.

Britten har under åren fått mycket kritik för sin reserverade stil och av hans vinstsvit på åtta raka så har sex av dem gått till domslut.


UFC Vegas 21: Edwards vs. Muhammad – Matchkort, Svenska Tider och InfoHETAST JUST NU


UFC: Kamaru Usman vs Leon Edwards?

Welterviktsklassen har den senaste tiden varit i limbo.

Divisionsmästaren Kamaru Usman försvarade bältet mot Gilbert Burns i början av februari och utmanade därefter fjärderankade Jorge Masvidal.

Det går dock rykten om att Usman och Masvidal kommer att leda nästa säsong av The Ultimate Fighter. Skulle det visa sig vara sant så kommer det dröja många månader innan Edwards kommer få chansen att slåss om titeln, oavsett om han vinner spektakulärt i helgen.

Edwards och Usman har ett förflutet då de möttes redan i slutet av 2015, Usman vann matchen via domslut, men det var tidigt i deras UFC-karriärer och de har båda gjort stora framsteg sedan dess. Usman är fortfarande obesegrad inom organisationen och är bälteshållare sedan mars 2019.

Att få nästa titelchans kommer bli långt ifrån lätt för Edwards. “Remember the Name” Muhammad har själv byggt upp ett momentum med fyra raka vinster och har vunnit åtta av sina nio senaste matcher.

 

Vem tror du vinner: Edwards eller Muhammad?

 

Kategorier
Leon EdwardsSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara