Leon Edwards: “Jag tycker jag borde få en titelmatch härnäst”

✔ Om matchen mot Muhammad: "Jag höll på att vinna"

Topprankade welterviktaren Leon Edwards fick inte sin storartade retur till buren i helgen, men tycker ändå att han förtjänar en titelmatch härnäst.

Efter över 600 dagar utan tävlan så tog sig “Rocky” Edwards an Belal Muhammad. Edwards såg skarp ut och landade bland annat en huvudspark som skakade Muhammad.

Efter en dominant första rond såg det ut som att Edwards skulle kunna bjuda på det som UFC-chefen Dana White sa att han behövde för att förtjäna nästa titelchans: en spektakulär vinst.

18 sekunder in i andra ronden så vände allt då Edwards petade in ett finger i Muhammads öga. Skadan var så pass illa att domaren blåste av matchen och mötet blev ogiltigförklarat.

 – Jag trodde att det var ett slag, sa Edwards efter matchen. Jag försökte mig på en kombination med en cross och en huvudspark. Men när jag attackerade med slaget så gick han in emot mig. Jag såg honom ta sig för ögat och vända sig om. Jag önskar Belal en full återhämtning. Det var en olycka. Det var inte meningen.


MISSA INTE


Leon Edwards vill slåss om bältet härnäst

Edwards har vunnit åtta matcher och har inte besegrats sedan slutat av 2015. Då förlorade han ett enhälligt domslut mot den regerande mästaren Kamaru Usman.

Sedan sin förlust har han vunnit över namn som Vicente Luque, Gunnar Nelson, Donald Cerrone och ex-mästaren Rafael dos Anjos. Trots att det var en lång tid sedan han tävlade så säger Edwards att det kändes bra mot Muhammad, tills missödet inträffade.

 – Det kändes bra. Jag hade honom i första ronden. När vi började andra ronden så kändes det som att jag hade börjat bygga upp lite momentum. Jag hade velat visa mer. Det var en olycklig sak.

Trots att matchen fick sig ett snöpligt slut så tycker Edwards att han gjort tillräckligt för att förtjäna en returmatch mot Usman. Denna gång skulle isåfall bältet stå på spel.

 – Jag tycker att jag borde få en titelmatch härnäst, sa Edwards. Jag har byggt upp mig själv sedan jag tävlade mot Usman sist. Jag hade en vinstsvit på åtta matchen. [Matchen mot Muhammad] skulle bli den nionde. Jag höll på att vinna, helt klart. Jag tycker jag borde få nästa titelchans. 

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Leon EdwardsSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...