Leon Edwards kaxiga löfte – till Dana White: “Kommer krossa Khamzat”

✔ Edwards säker på vinst: "De tror Khamzat är oslagbar"

Den 19 december kommer tredjerankade welterviktaren Leon Edwards att ta sig an succésvensken Khamzat Chimaev i Las Vegas.

“Rocky” Edwards har just nu åtta raka vinster och har varit på tal om en titelmatch. På grund av den rådande pandemin så har alla planer dock fallit igenom och Edwards har nu accepterat matchen mot det hetaste namnet i UFC just nu: Khamzat “Borz” från Allstars i Stockholm.

Khamzat är obesegrad och har tre mycket uppmärksammade vinster i UFC, något som gjort honom till en superstjärna. Trots att Khamzat är orankad så säger Edwards att matchen kommer att gynna honom.

 – Förutom en chans att slåss om titeln så tror jag att detta är den största matchen, sa Edwards till MMA Fighting. Självklart så skulle [Jorge] Masvidal också varit bra, men han tackade nej. Det här är den största matchen jag kan gå för att garantera nästa steg.

– UFC älskar honom. Dana White älskar honom. De tror att [Khamzat] är oslagbar. När jag avslutat honom så finns det inget de kan säga förutom att ge mig min titelmatch. Jag kommer ha en vinstsvit på nio raka.


Relaterat


Edwards: “Jag kommer krossa Khamzat”

Att UFC gillar Khamzat är ingen överdrift. Det svenska stjärnskottet har gått från klarhet till klarhet och blivit rikligt belönad under vägen.

Med bara tre vinster i UFC så kämpar Khamzat redan i toppen av welterviktsklassen. Skulle han bjuda på ytterligare en vinst i december så kan han mycket väl stå på tur för en titelchans.

– Jag vet att Dana verkligen hoppas att Khamzat vinner, men jag kommer att vara alldeles för mycket för honom.

Edwards drar paralleller mellan sig själv och lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov. När Khabib slog Michael Johnson så vände han sig till UFC-chefen och sa att han skulle krossa hans guldpojke Conor McGregor härnäst, något han också gjorde.

Edwards planerar att göra detsamma med Khamzat.

 – Det är exakt så jag känner just nu. Dana, jag kommer att krossa din guldpojke. Jag längtar! Det kommer att bli en mycket bra kväll i december.

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Khamzat ChimaevLeon EdwardsSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara