Kinesiska stjärnan om matchen mot Khamzat: “Knockar honom!”

✔ "Tror starkt på att jag kan besegra honom"

Efter mer än ett års frånvaro kommer den obesegrade svenska UFC-fightern Khamzat Chimaev äntligen att återvända till oktagonen för att ta sig an den topprankade kinesen Li “The Leech” Jingliang. Mötet sker på UFC 267 i Abu Dhabi den 30:e oktober under en fullkomligt stjärnspäckad gala med två titelmatcher.

Dessvärre har Khamzats tre olika möten med den meriterade britten Leon Edwards avbokats på grund av sjukdom, vilket låtit svensken glida längre och längre ner i rankningen på grund av inaktivitet.

När succésvensken väl återvänder möter han en taggat Li som senast kommer från en brutal knockoutseger över knockoutmaskinen Santiago Ponzinibbio. Den snabbt stigande kinesiske welterviktaren förutspår en seger över Khamzat på samma vinstmetod.

– Jag tror starkt på att jag kan besegra honom, säger Li till The South China Morning Post. MMA handlar om att ta tillfällen i akt och jag kommer ta tillfället i akt för att knocka honom och vinna. Jag tror på mig själv.HETAST JUST NU


En av UFC:s mest lovande fighters

Khamzat tog sig in i UFC på kort varsel med sex imponerande och grova avslut i ryggen. Han har hittills totalt dominerat varenda motståndare som ställts framför honom i oktagonen och ses därför som en av de mest lovande talangerna i UFC med potential att bli mästare.

I sin första match i UFC besegrade Khamzat walesaren John Phillips via submission i den andra ronden. Därefter körde han över britten Rhys McKee via TKO i den första ronden. Khamzat var senast aktuell mot Gerald Meerschaert i mellanviktsklassen – en match svensken vann via knockout på endast 17 sekunder.

Li är en av Kinas främsta fighters i UFC och har sakta men säkert blivit en av welterviktsklassens doldisar att hålla ett öga på. För tillfället har han vinster i fyra utav sina fem senaste matcher, förlusten kom via domslut mot Neil Magny. “The Leech” har utöver ovannämnda Ponzinibbo också avslutat Elizeu Zaleski och David Zawada.

 

Li Jingliang vs Khamzat Chimaev – vem vinner?

 

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Khamzat ChimaevSenaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night 20012
Jack Hermansson vs Sean Strickland2.801.45
Alexis Davis vs Julija Stoliarenko1.502.70
Sam Alvey vs Phil Hawes3.751.28
Chidi Njokuani vs Marc-André Barriault2.101.72
Hakeem Dawodu vs Michael Trizano1.572.50
Shavkat Rakhmonov vs Carlston Harris1.363.25
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...