Lina "Elbow Queen" Länsberg. Foto: Stefan Romare-MMAnytt

Lina Länsberg klar för ny toppfight i UFC!

✅ KLART: Svenskan möter världsnian!

Den svenska MMA-stjärnan Lina Länsberg har fått en ny UFC-match bokad.

“Elbow Queen,” som den 37-åriga malmöiten kallas, kommer nämligen ta sig an den nummer 9-rankade amerikanskan Sara McMann på UFC Raleigh den 25 januari. Organisationen meddelade nyheten under onsdagen (via Twitter):

Vann stort på UFC Danmark

Länsberg (10-4 som MMA-proffs, 4-3 i UFC) har vunnit två raka matcher och tre av sina senaste fyra. I sin senaste fight säkrade hon karriärens största seger hittills, när hon vann mot den då obesegrade Macy Chiasson via enhälligt domslut på UFC Danmark.


RELATERAT: Länsberg redo för stjärnstatus: “Ge mig det bara!”


McMann (11-5 som MMA-proffs, 5-5 i UFC) har å andra sidan förlorat i sina två senaste framträdanden, men stod dessförinnan med en vinstsvit på tre raka matcher. Sist hon var aktuell förlorade McMann mot Marion Reneau via submission, efter att ha fastnat i en triangel.

Vem vinner – Lina Länsberg eller Sara McMann? Kommentera!

Kategorier
Lina LänsbergSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara