Uppgifter: Luke Rockhold klar för toppmöte på UFC 239

✅ Debuterar i ny viktklass - mot topprankat motstånd ✅ Första kända matchen för årets International Fight Week

Luke Rockhold ser ut att få en stor match, när han debuterar som lätt tungviktare.

Den tidigare mellanviktsmästaren uppges vara klar för ett toppmöte mot nummer 6-rankade Jan Blachowicz, som planeras äga rum på UFC 239 i Las Vegas den sjätte juli. Detta enligt källor till ESPN:s Brett Okamoto (via Twitter):

Luke Rockhold kommer från en tuff förlust – och ett långt skadeuppehåll

Rockhold (16-4 MMA, 6-3 UFC) förlorade senast en interimtitelfight i mellanvikt mot Yoel Romero, efter att ha blivit brutalt knockad i februari förra året. Därmed har amerikanen förlorat två av sina senaste tre matcher och söker sig nu en nystart i lätt tungvikt. Debuten i den nya viktklassen har dock dröjt längre än förväntat på grund av otaliga skadeproblem.


LÄS MER: Otäcka skadan hindrar Rockhold från att möta “The Mauler” i sommar


Blachowicz (23-8 MMA, 6-5 UFC) kommer själv från en svidande knockoutförlust mot Thiago Santos förra månaden. Dessförinnan såg polacken ut att vara på god väg mot en titelchans, då han hade radat upp hela fyra vinster i rad.

Jan Blachowicz. Foto: Stefan Romare/MMAnytt

UFC 239 väntas bli en av årets största galor, då den toppar International Fight Week vilket vanligen innebär att organisationen kryddar på matchkortet lite extra. Inga andra matcher har hittills presenterats, men superstjärnan Conor McGregor sa nyligen att han siktar på en comeback på samma gala.

Vem har ni som vinnare – Lule Rockhold eller Jan Blachowicz?

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Jan BlachowiczLuke RockholdSenaste NyttUFC 239

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara