Luke Rockhold gör comeback på storgalan – Men han är inte glad!

✔ Återvänder till divisionen han en gång regerade ✔ Rockhold om sin kommande motståndare: "Vilken jävla idiot!"

Den före detta UFC-mästaren Luke Rockhold är klar för comeback efter mer än två år från tävlan!

En muntligt överenskommelse är nämligen på plats inför UFC 268 den sjätte november. Rockhold kommer att återvända till mellanviktsklassen för att ta sig an den stigande utmanaren Sean Strickland. Galan var ursprungligen tilltänkt att gå av stapeln i Madison Square Garden i New York, men nya covid-regler kan sätta stopp för planerna.

TSN var först med att rapportera om nyheten efter att UFC-chefen Dana White avslöjat att matchen var på gång. Innan Rockhold officiellt accepterade matchen tog han en pratstund med Submission Radio och var allt annat än nöjd!

 — Jag tror att Dana försöker göra det svårare än det behöver vara, sade Rockhold. Antagligen på grund av min frispråkighet kring olika saker. Jag har blivit erbjuden den där killen Sean… Jag menar, han är inte den mest… Han tog en plats i rankingen och han gjorde sin grej. Men han hjälper inte sig själv på något sätt med det han säger i mikrofonen.

Rockhold refererar till Stricklands många kontroversiella uttalanden. Under presskonferensen efter helgens vinst mot Uriah Hall sade Strickland bland annat att han “skulle älska att döda någon i buren”. I sin segerintervju bjöd Strickland på ytterligare ett citat:

 — Vore det inte för UFC hade jag antagligen kokat meth i en trailer någonstans.

Rockholds kommentar?

 — Vilken jävla idiot!HETAST JUST NU


UFC 268: Luke Rockhold vs Sean Strickland

36-åriga Rockhold har inte tävlat sedan en KO-förlust mot Jan Blachowicz i juli 2019. Det var hans tredje KO-förlust på fyra matcher, inklusive en titelmatch mot Michael Bisping där Rockhold blev av med sin mellanviktstitel.

Rockhold utannonserade för ett år sedan att han siktade på comeback, men det har minst sagt varit svårt att hitta rätt motståndare.

 — De erbjöd mig faktiskt Sean för ett tag sedan, sade Rockhold. Jag var bara inte intresserad eftersom han är en jävla nolla. Det var inte den matchen jag ville ha. Den kändes inte vettig. Ingen kände till honom, och jag sket fullständigt i honom.

— Jag vill ha en intressant match, för jag har gjort mitt. Jag har varit mästare i två olika divisioner och jag har väntat. Jag har genomgått många operationer och jag vill ha någon som får mig uppspelt. Men [alla matcher] fortsätter att falla igenom. När [UFC] sa, “Sean Strickland” så svarade jag, “Vem fan är Sean Strickland?! Vad fan pratar ni om? Kommer detta att få mig att vilja komma tillbaka?!”

Nu är dock matchen bokad. Strickland är numera åttarankad efter helgens vinst och det ger Rockhold en chans att direkt slå sig in i divisionens topp.

Med det senaste tillägget ser UFC 268 ut som följande:

 • Titelmatch i weltervikt: (c) Kamaru Usman vs Colby Covington
 • Lättvikt: Michael Chandler vs. Justin Gaethje
 • Mellanvikt: Luke Rockhold vs. Sean Strickland

📈 Kolla in helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Luke RockholdSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC on ESPN: Font vs. Aldo12
Rob Font vs José Aldo1.652.30
Brad Riddell vs Rafael Fiziev1.921.92
Jimmy Crute vs Jamahal Hill1.562.50
Matt Brown vs Bryan Barberena2.501.56
Clay Guida vs Leonardo Santos2.501.56
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...