Luke Rockhold liknar UFC med maffian: “De försöker fucka med dig”

✔ Rockhold säger att White försökte trycka ned honom

När den forne mellanviktsmästaren Luke Rockhold gästade podcasten “Rippin’ It” fick han förutom de sedvanliga frågorna om hans UFC-karriär även om frågor om hans jobb som fotomodell.

Rockhold förklarade då lite oväntat att det enda skälet att han jobbade som modell var för att hamna i en bättre position inför förhandlingar med UFC.

– Det enda skälet till att jag jobbade som modell från början är för att fighting är som maffian. De använder maffiataktiker i sina förhandlingar. De försöker fucka med dig.

Rockhold förlorade sin mellanviktstitel mot Michael Bisping via knockout i juni 2016. Efter det hävdar han att White försökte trycka ner honom mentalt. Då ska han istället ha gått över till sin modellkarriär.

– Jag sa typ “Fuck you”. Jag sa att jag ska göra min egen grej om du ska ge mig den där skiten. Du vet vem jag är och vad jag gjort.

– Det är det enda skälet till att jag skaffade ett modellkontrakt, så jag kunde ändra balansen. Jag fick parfymdealen med Ralph Lauren. Sen ringde Dana och sa: “Hej Luke, vad vill du göra? Kan du slåss här eller här? Vill du ha så här mycket pengar?” Jag sa typ: “Ja, det stämmer, din jävel!”


HETAST JUST NU


Kallar Dana White för “egoistisk tyrann

Rockhold tror att en stor del av problemet beror på att det inte finns något styrande organ för MMA-fighters. Istället är atleterna i princip beroende av att komma till en överenskommelse med Dana White.

– Vi har en egoistisk kille som är lite av en tyrann. Han tror att han kan slåss. Jag vet inte varför han försöker trycka ner alla fajters när han inte slagits en dag i sitt liv.

Rockhold har inte tävlat sedan sommaren 2019 men planerar att göra en comeback. Han är inte den första fajtern som har kritiserat White. Jon Jones är för närvarande i ett infekterat bråk med UFC-bossen där han till och med har begärt att bli släppt från organisationen.

Även om många fajters haft synpunkter på Whites förhandlingstekniker är det ingen som hittills lyckats åstadkomma en riktig förändring och ändra spelplanen. Kanske kan fighters organisera sig för att åstadkomma detta. Men detta är knappast något som White villigt gå med på.

Håller du med Luke Rockhold?

 

Kategorier
Dana WhiteLuke RockholdSenaste Nytt

Jakob Odelstad är historikern som kom in på journalistik som ledde in honom på MMA. Han har följt sporten sedan 2007 och försöker just nu lära sig portugisiska för att kunna följa sporten i Brasilien.

Svara