Luke Rockhold öppnar för UFC-comeback – mot legendaren

✔️Vill fightas igen – efter brutala knocken

Den före detta mellanviktsmästaren Luke Rockhold har inte fightats sedan i juli förra året. I sin debutmatch i lätt tungvikt åkte Rockhold på en knockoutförlust mot polacken Jan Blachowicz, och har efter detta tagit en paus.

Nu öppnar däremot 35-åringen för en comeback i UFC och hintar om ett möte med legendaren Anderson Silva – som enligt Rockhold själv verkar vara sugen.

– Det finns många bra alternativ, säger Rockhold i en intervju (via MMA Fighting).

– Om Anderson Silva fortfarande är intresserad vilket han även verkar vara så kan det bli en fight, man vet aldrig.

Chris Weidman har en spännande match på gång och om han gör bra ifrån sig så kan ett möte mot honom också vara något, menar han.

Rockhold har under sin karriär inom MMA kämpat med flera skador och återhämtar sig just nu från en omfattande axeloperation.

– Jag måste bara bli helt återställd, säger Rockhold och fortsätter:

– Jag har kört på stenhårt i den här sporten under 15 år. Det har varit mentalt befriande med en paus och att få fokusera på andra saker, säger han.


LÄS MER: Anthony Smith rasar efter skitsnacket – totalsågar Luke Rockhold!   


Rockhold: “Folk gör det för uppmärksamheten”

Rockhold menar på att han medvetet varit återhållsam med sina planer att lägga handskarna på hyllan. Samtidigt säger han att det finns fighters som söker uppmärksamhet genom att gå i pension och sedan göra comeback.

– Folk lägger av bara för att få uppmärksamhet. Jag ser inte varför jag ska göra det om jag ändå inte är säker på att jag vill sluta. Så ser det ut just nu. Jag blir allt friskare och kanske kommer jag att bli sugen på att fightas igen, säger Rockhold.

Den förre mellanviktsmästaren har flera matcher kvar på sitt UFC-kontrakt. Just nu är han dock endast fokuserad på sin rehab och att coronakrisen ska lägga sig, innan han tar några beslut om framtiden.

Har Luke Rockhold några fler matcher i sig? I så fall, vem bör han möta? Kommentera!

Kategorier
Senaste Nytt

Svara