Luke Rockhold tvingas dra sig ur UFC 268 – welterviktaren ställer upp!

✔ "Jag kommer fajta Strickland och jag menar det" ✔ Rockhold lovar en comeback!

Comebacken för tidigare mellanviktsmästare Luke Rockhold mot kontroversiella Sean Strickland blir tyvärr inte av. Detta efter att Rockhold drabbats av diskbråck. Såhär uttrycker Rockhold sig i en video på Instagram:

– Det finns inte riktigt något enkelt sätt att säga detta på, men matchen ställs in i New York, sade Rockhold. Det (träningen) har resulterat i att jag fått diskbråck. (Disken mellan) L4, L5. Läkarna säger att det inte är något jag kan leka med. Jag behöver genomgå behandling och (behöver) tid till återhämtning. Vissa saker är helt enkelt inte menade. New York, motherf*cking New York. Jag ber om ursäkt till alla vänner och folket och alla, men vi kommer tillbaka. Till nästa gång.

 

Sist man såg Rockhold var förstås på UFC 239, då han mötte nuvarande mästare i lätt tungvikt, Jan Blachowicz. Med det som dubbats “Polish Power” lyckades Blachowicz knocka den forna mästaren Rockhold i andra ronden.

Knocken resulterade i en bruten käke för Rockhold, som efter matchen uttryckte ovisshet kring sin karriär. Ett kliv tillbaka från sporten verkade möjligt.

Rockhold hade tidigare förlorat via knockout mot Yoel Romero i en interim titelmatch på UFC 221. Efter två brutala knockningar i rad – samt en knockout-förlust mot Michael Bisping där Rockhold förlorade sin mellanviktstitel – var det många fans av UFC-veteranen som trodde att karriären var över för Rockhold. Atleten hade nämligen sitt arbete som modell att falla tillbaka på.

Men trots det har Rockhold utryckt ett starkt intresse för en comeback. Det är svårt att återhämta sig från diskbråck på kort tid. Det är därför inte sannolikt att Rockhold återvänder till oktagonen i år.


HETAST JUST NU


Gilbert Burns kliver in på scen!

För Strickland, som givetvis fortfarande vill tävla på UFC 268, är hoppet inte helt ute än. Gilbert Burns, som tidigare tävlat mot Kamaru Usman för welterviktstiteln, verkar vara mer än villig att hoppa in som ersättning. Såhär skriver Burns på Twitter:

– Mellanvikt 6:e november? Jag är på, skriver Burns. Jag kommer fajta Strickland och jag menar det.

Burns är en tidigare lättviktare som numera tävlar på weltervikt. Sist man såg Burns var mot kollegan på weltervikt Stephen “Wonderboy” Thompson, i en match där “Durinho” Burns lyckades vinna med ett enhälligt domslut. Klivet upp till 185 lbs blir säkerligen inte enkelt för Burns, men det kan resultera i en riktigt spännande match för fans!

 

Kommer Luke Rockhold någonsin återvända till sporten – eller är det game over för UFC-veteranen?


Bellator 268 med Karl Albrektsson – Matchkort, Svenska Tider, Stream & Info


Speltips inför Bellator 268!

MMA-legendaren Fedor Emelianenko möter Timothy Johnson på Bellator 268! Varför inte visa ditt stöd för en av sportens främsta atleter genom att tippa på din favorit? Tack vare våra samarbetspartners Betsafe och Bethard får du möjlighet till saftiga odds inför matchen: 1.60 för Fedor (som förstås är favoriten) och 2.22 för Johnson.

18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & villkor gäller. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen!

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Gilbert BurnsLuke RockholdSenaste Nytt

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...