Luke Rockhold vill möta “slarviga” Santos: “Enkla pengar”

✅ Rockhold inte imponerad av Santos ✅ Forne mästaren om den brasilianske knockoutartisten: "Easy money"

UFC intog Tjeckien i helgen med en gala i huvudstaden Prag. I huvudmatchen fick fansen skåda en mild skräll, då den explosiva och oförutsägbara brassen Thiago Santos knockade den polske favoriten Jan Blachowicz i den tredje ronden. Santos avslutade den fjärderankade lätt tungviktaren, och har nu en imponerande vinstsvit i divisionen, som är mer öppen än någonsin.

RELATERAT:

Alla är dock inte imponerade. Den forne mellanviktsmästaren Luke Rockhold, som planerar att fortsätta tävla i lätt tungvikt, tog till Twitter för att utfärda en utmaning till “slarviga” Santos.

Fyra raka segrar – tre via knockout

Brassen Santos har länge varit en kraft att räkna med i mellanvikt sedan sin UFC-debut år 2013. Han har ständigt medfört knockoutkraft och explosivitet, men har också varit ojämn och utan förmågan att ta sig förbi mellanviktsklassens elitfighters. Trots imponerande segrar över fighters som svenske Jack Hermansson, Elias Theodorou och Anthony Smith har han fallit mot fighters som Gegard Mousasi och David Branch.

I dagsläget sitter dock Santos på fyra raka vinster, tre av dem via knockout, samt vinster i åtta utav sina nio senaste. I sin pågående vinstsvit har han dessutom slagit Eryk Anders och Jimi Manuwa, och han har tävlat i lätt tungvikt sedan september förra året.

Amerikanen Rockhld har dock haft det tuffare på senare tid. Han har blivit knockad i två utav sina tre senaste matcher, då  han förlorade titeln mot rivalen Michael Bisping under UFC 199, återvände med en TKO-seger över ovannämnde Branch, men blev knockad av Yoel Romero sist han var aktuell.

Vill du se Rockhold mot Santos?

Kategorier
Senaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara