Han är den första UFC-fightern som drabbats av coronavirus

✔ Flickvän och tränare också smittade ✔ Talar ut: "Visste att något var fel ..."

Den amerikanske welterviktaren Lyman Good är den första aktiva UFC-fightern som bekräftats ha testat positivt för coronavirus.

Good var bokad att fightas mot Belal Muhammad på UFC 249 den 18 april. Den fjärde april – innan galan hade ställts in – meddelade han dock att han var tvingen att dra sig ur eventet. Då sade Good att han hade råkat ut för en skada, men den egentliga anledningen – som han också talade om för UFC vid tillfället – var covid-19.

Enligt Good var det omkring fyra veckor sedan som han vaknade upp och kände sig ovanligt svag. På dagsschemat stod sparring – och han gjorde då misstaget att pressa sig igenom det inplanerade träningspasset, istället för att lyssna på kroppen och vila. Detta trots att Good hade svårt att andas och kände av att något inte riktigt stod rätt till.

– Jag visste att något var fel. Jag känner min kropp, jag har varit med om det mesta. Jag har gått igenom flera skador och en hel del annat. Men det här var annorlunda, säger Lyman Good i en intervju med ESPN.

Good förklarar också att han inte hade någon hosta.

– Vad jag hade förstått skulle det vara ett av de främsta symptomen, säger han.

Lyman Good. Foto: Mazdak Cavian/MMAnytt


LÄS MER: Coronaviruset drabbar Rose Namajunas familj – två personer döda

LÄS OCKSÅ: UFC-veteranen testar positivt för coronavirus – hela familjen sjuka


Lyman Good smittade sambo och tränare med covid-19

Därefter testade sig både Good och flickvännen Elena Bulgor – som han bor ihop med – för coronaviruset. Några dagar senare kom resultatet tillbaka positivt för covid-19.

Good meddelade resultatet för både tränare och träningskamrater, och det visade sig då att även en av hans coacher hade smittats av viruset. Lyckligtvis har alla tre nu återhämtat sig från sjukdomen.

– När jag fick det, så kom inte symptomen på en gång, säger Good, som menar att han var väldigt orolig över risken att smitta andra och sprida viruset vidare – eftersom det hade kunnat göra någon annan ännu sjukare.

– Det här är en pandemi, det som händer är på riktigt, konstaterar han.

Donerar antikroppar: “Vill vända det till något positivt”

Good friskförklarades nyligen efter att ha testat sig på nytt förra veckan. Anledningen till det senare testet är att han nu avser donera antikroppar till Röda Korset, i hopp om att kunna hjälpa andra som lider av viruset.

– Tyvärr är det många som inte överlever det här. Jag vill ta det här negativa och försöka vända det till något positivt, säger Good och tillägger:

– Jag var lycklig nog att besegra viruset. Låt oss nu hålla ihop och ta oss igenom det här. Håll er positiva. Vi kommer klara oss igenom detta, bättre tider är på väg.

I skrivande stund har 2 494 915 fall av coronavirus uppdagats globalt, varav 171 249 dödsfall. I Sverige har 15 322 smittade personer bekräftats hittills, varav 1 765 omkomna.


RELATERAT: UFC:s svindyra supergala – mitt i coronakrisen: “Tänker inte sluta”


 

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Senaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

UFC ODDS
UFC 27012
Francis Ngannou vs Ciryl Gane2.251.77
Brandon Moreno vs Deiveson Figueiredo1.582.45
Michel Pereira vs André Fialho1.333.50
Cody Stamann vs Said Nurmagomedov2.701.48
Rodolfo Vieira vs Wellington Turman1.363.30
Raoni Barcelos vs Victor Henry1.253.75
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...