Lysande tittarsiffror för UFC Fight Night 67 trots publikfiaskot

Fansen på plats i Goiania må inte ha dykt upp i stor skala, men MMA-fansen såg till att se matcherna live från soffan.

I helgen ägde UFC Fight Night 68 rum i Goiania, Brasilien. Huvudmatchen bestod av en welterviktmatch mellan publikfavoriterna Carlos Condit och Thiago Alves, en returmatch mellan Charles Oliveira och Nik Lentz ägde rum i den delade huvudmatchen. Trots det fick galan katastrofalt låga publiksiffror. Drygt 3,500 åskådare såg galan på Goiania Arena, som har en publikkapacitet på 15,000 åskådare. De publiksiffrorna är mer än hälften så låga från den föregående UFC-galan som hölls på samma arena.

Gällande globala tittarsiffror var det dock en helt annan visa. UFC Fight Night 68 fick i snitt 813,000 tittare under huvudkortet och 713,000 för underkortet.Siffrorna rapporteras av MMA Fighting. Detta är de bästa tittarsiffrorna i år sedan UFC Fight Night 61, en gala som drog in tittarsiffror på 1,212,000.

Intressant nog fick galan flest antal tittare under en av galans mest kritiserade och förbisedda matcher: lätt tungviktsmatchen mellan Ryan Jimmo och Francimar Barroso, en match som som bröts i fem minuter på grund av en oavsiktlig spark i skrevet. Siffrorna antyder dock på att fansen var villiga att vänta under den händelsefattiga matchen för att sedan se tre underhållande matcher som gick till avslut.

 

Kategorier
Senaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara