Foto: Stefan Romare / Skrämdump

MMA-galan inställd – på grund av Coronaviruset

✅ Flera har dött i den nya smittan

De senaste dagarna har mycket av världsnyheterna handlat om Coronaviruset. Det har nu även drabbat MMA-världen.

Den stora ryska organisationen M-1 hade planerat en gala i Seoul, Sydkorea. Galan var tänkt att gå av stapeln den andra februari, men med tanke på virusets framfart har nu arrangörerna valt att slopa galan.

Detta rapporterar VestnikMMA.

M-1 Challenge 106: Gadzhibabayev vs. Lim hade ett fullständigt matchkort på nio matcher och det är i skrivande stund oklart vad som händer med alla de 18 fighters som förväntat sig att matchas.

Viruset har spridit skräck i Asien och nyligen bekräftades det att smittan även kommit till Europa. Tre fall av viruset har påträffats i Frankrike.

En man hålls isolerad på sjukhus efter att ha uppsökt läkare. Mannen ska ha varit på affärsresa i Kina. Smittan ska även ha påträffats i USA.

Coronaviruset, som liknar ett förkylningsvirus, upptäcktes till en början i staden Wuhan, Kina, men har alltså spridit sig.

Dödstalet har i skrivande stund stigit till 41 och hela 1300 personer befaras ha drabbats. Världshälsoorganisationen, WHO, har deklarerat ett nödläge i Kina.

De poängterar dock att epidemin ännu inte är en global kris.

Kategorier
Senaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara