Lyoto Machida bugar efter vinsten mot Vitor Belfort. Foto: MMAnytt

Machida får en bonus för sin karatespark – men “The Joker” blir utan

✅ Flera galna matcher och avslut gör det svårt för UFC att välja bonusvinnare ✅ Lyoto Machida belönas för sin spektakulära frontkick ✅ Jack Hermansson får inget extra - trots krigarinsatsen på UFC 224

Under presskonferensen efter nattens UFC 224: Nunes vs. Pennington meddelandes de sedvanliga bonusvinnarna. Som alltid delas fyra bonusar ut som alla ligger på 50 000 dollar (ca. 430 000 kronor) – och eftersom vi fick se betydligt fler än fyra spektakulära insatser under galan så kan valet knappast ha varit helt lätt för UFC.

Den Norge-baserade svensken Jack Hermansson bjöd på en makalös prestation där han verkligen fick visa sitt krigarhjärta, när han tog sig igenom ett par olika submissionförsök i den andra ronden trots ett brutet revben – för att i slutändan säkra vinsten över den tidigare titelutmanaren Thales Leites med stenhårda slag på marken.


LÄS MER: HAN GÖR DET! Jack Hermansson avslutar Thales Leites efter galet krig!

LÄS OCKSÅ: VIDEO: Se Jack Hermansson säkra vinsten med brutal ground and pound!


På vilken annan gala som helst hade “The Jokers” insats belönats med någon typ av bonus – men med den tuffa konkurrensen blev han utan denna gång. Likaså brasilianaren Elizeu Zaleski dos Santos – som knockade Sean Strickland med en galen snurrspark.


RELATERAT: Snabba avslutet – knockar motståndaren med en spin kick!


Istället valdes följande bonusvinnare…

Performance of the Night: Lyoto Machida

I en match mellan två brasilianska veteraner tillika forna UFC-mästare fick vi se ett oerhört imponerande avslut, när Lyoto “The Dragon” Machida knockade Vitor “The Phenom” Belfort med en klockren frontkick – eller en jodan maegeri som tekniken kallas inom karatesfären.


RELATERAT: Årets knock? Lyoto Machida avslutar Vitor Belfort med brutal frontkick!


Machida, som nu är den enda i UFC att vinna via frontkick två gånger, belönades med galans ena “Performance of the Night”-bonus.

Performance of the Night: Aleksei Oleinik

På underkortet fick vi se en tungviktsmatch där en ärrad ryss, den topp 10-rankade veteranen Aleksei Oleinik, gjorde det han är bäst på mot hemmafavoriten Junior Albini. Oleinik lyckades nämligen få in sin elfte (!) Ezekiel Choke.


RELATERAT: HAN GÖR DET IGEN! Aleksei Oleinik vinner med UFC:s andra Ezekiel Choke!


UFC 224: Oleinik vs Albini

HE DID IT AGAIN!! Alexey Oleinik with yet another Ezekiel Choke at #UFC224

Publicerat av UFC den 12 maj 2018


Detta var den andra gången ”The Boa Constrictor” fick till den en Ezekiel Choke i UFC. Ingen annan har vunnit med den sällsynta strypningen i oktogonen och det kom nog inte som någon förvåning att även Oleinik kammade hem en “Performance of the Night-bonus.

Fight of the Night: Ronaldo Souza vs. Kelvin Gastelum

Slutligen utsågs galans delade huvudmatch – toppmötet mellan den forne Strikeforce-mästaren Ronaldo “Jacare” Souza och den topp 5-rankade mellanviktaren Kelvin Gastelum – till “Fight of the Night”.


RELATERAT: UFC 224: Kelvin Gastelum tar hem vinsten mot ‘Jacare’


De två gav verkligen allt de hade i buren och det kom att bli en riktigt jämn trerondare som gick tiden ut. Vissa menar att Souza likväl kunde ha vunnit och en poängdomare höll med – men de andra två hade Gastelum som segrare och han tilldelades därmed vinsten via delat domslut.

Som vanligt när det kommer till “Fight of the Night”-bonusar får både Gastelum och Souza 50 000 dollar vardera.


RELATERAT: UFC 224: Nunes vs. Pennington – Fullständiga resultat


 

Kategorier
Senaste NyttUFC 224

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara