Mackenzie Dern efter brutala viktmissen: “Gjorde mitt bästa”

🎥 VIDEO+TEXT ✅ Talangen hävdar att hon gjorde allt i sin makt för att klara vikten ✅ "Jag försökte verkligen" ✅ Kolla in det sjunde avsnittet av UFC 224 Embedded här!

Under fredagen rasade många inom MMA-världen när det stod klart att det obesegrade stjärnskottet Mackenzie Dern återigen missade vikten – och denna gång med råge. Medan motståndaren Amanda Cooper klarade stråviktsgränsen så var Dern å andra sidan närmare flugvikt – då hon vägde in på hela 123 lbs, alltså 7 lbs (3,1 kg) för mycket.


LÄS MER: Brutala viktmissen – dags för Mackenzie Dern att byta viktklass? (Uppdaterad)

LÄS OCKSÅ: MMA-världen reagerar på Mackenzie Derns viktmiss: “En skam för alla proffsfighters”


Vissa menar att den ofantliga viktmissen visar en brist på disciplin hos Dern och att hon inte riktigt försökte tappa den sista vikten. Men hon håller inte med. I en intervju efter invägningen sa Dern tvärtom att hon verkligen ansträngde sig och gjorde allt i sin makt för att försöka klara vikten.

“I did my best to try to make it, you know? It wasn’t something that I didn’t try – I really did try. There’s nothing I can say, it’s not something I’m proud of. It is what it is,” sa Dern i det sjunde avsnittet av UFC:s vloggserie UFC 224 Embedded.

Kolla in hela avsnittet i videon ovan!


RELATERAT: UFC 224 Embedded Vlog Series – Sjätte avsnittet


 

Kategorier
Mackenzie DernSenaste NyttUFC Embedded

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara