Mackenzie Dern under UFC 224. Foto: MMAnytt

Fightas – bara månader efter graviditeten: “Svårt att få UFC:s tillåtelse”

✅ Mackenzie Dern är tillbaka för ny match - efter dotterns födsel

Nu i helgen är det dags för UFC Fight Night 161 med huvudmatchen Joanna Jedrzejczyk vs. Michelle “Karate Hottie” Waterson.

Läs mer: UFC Fight Night: Joanna vs. “Karate Hottie” – Matchkort, Tider och Stream

På huvudkortet finns även Mackenzie Dern som är tillbaka endast fyra månader efter födseln av dottern Moa. Hon möter brasilianskan Amanda Ribas som vann sin UFC-debut över Emily Whitmire genom submission. 

Derns senaste match var mot Amanda Cooper, UFC 224, som hon avslutade via rear-naked-choke i rond 1.

“Svårt få UFC:s tillåtelse”

I en intervju med Ariel Helwani berättar Dern att det varit svårt att få grönt ljus från UFC inför den kommande matchen.

Hon har bland annat varit tvungen att genomgå flertalet metabolit-relaterade tester på UFC Performance Institute i Las Vegas, Nevada. Det har handlat om tester där de bland annat tittat på om hon i vila bränner kolhydrater.

– Det svåraste var ärligt talat att få UFC:s tillåtelse för att fightas. De tyckte att det var för tidigt och att jag kunde skada mig. Men jag sa att jag klarade av det och jag är glad att de lät mig göra det.

Har missat vikten flera gånger förut

Dern har tidigare haft svårt att hålla matchvikten inför sina matcher, något som UFC var extra oroliga för efter graviditeten.

– De ville kolla vart jag låg viktmässigt och när de fick se min vikt blev de riktigt överraskade, säger Dern till Helwani. 

Efter att Dern klarat av alla tester följdes flera samtal mellan hennes läkare och UFC innan hon fick grönt ljus för att fightas igen. Den obesegrade amerikanskan går in i oktagonen i helgen med en vinst i sikte och har möjlighet att lämna med 8-0 i record.

Kategorier
Senaste Nytt

Jenny Svensson heter jag och grapplas gärna så fort jag får chansen. Jag är ett stort MMA-fan med en förkärlek för tjejfighting. Förutom att skriva på MMAnytt driver jag även Instagram-kontot @Grapplinggäris

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...