Brutala viktmissen – dags för Mackenzie Dern att byta viktklass? (Uppdaterad)

🎥 VIDEO+TEXT ✅ Obesegrade stjärnskottet missar vikten igen! ✅ Väger in närmare flugvikt än stråvikt! ✅ OBS! Uppdaterad artikel!

Den officiella invägningen är i full gång inför lördagsnattens UFC 224: Nunes vs. Pennington, som äger rum i Rio de Janeiro Brasilien. Nyligen fick vi se den obesegrade BJJ-stjärnan Mackenzie Dern kliva upp på vågen och denna gång hade hon återigen problem att klara matchvikten…

Trots att hon hade en timme och 20 minuter kvar på sig att försöka tappa den sista vikten, så klev Dern istället upp på vågen hela 7 lbs (ca. 3 kg) för tung. Dern vägde in på 123 lbs och var därmed närmare flugviktsgränsen (126 lbs) än stråviktsgränsen (116 lbs).

Motståndaren Amanda Cooper vägde nyss in på 116 lbs och klarade därmed vikten.

Det återstår att se huruvida matchen fortfarande blir av trots Derns brutala viktmiss. UFC-kommentatorn Jon Anik menar att Cooper redan var inställd på att Dern skulle missa vikten och hade följande att säga via Twitter:

Dern har missat vikten vid upprepade tillfällen tidigare och frågan är om UFC kommer låta henne fortsätta tävla i stråvikt – eller om hon nu tvingas gå upp till flugvikt.

UPPDATERING: Den brasilianska kommissionen CABMMA bekräftar att Dern vs. Cooper fortfarande blir av. Dern tvingas dock böta totalt 30 % av sin lön som kommer överlåtas till Cooper.

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Mackenzie DernSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night 20012
Jack Hermansson vs Sean Strickland2.801.45
Alexis Davis vs Julija Stoliarenko1.502.70
Sam Alvey vs Phil Hawes3.751.28
Chidi Njokuani vs Marc-André Barriault2.101.72
Hakeem Dawodu vs Michael Trizano1.572.50
Shavkat Rakhmonov vs Carlston Harris1.363.25
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...