Mackenzie Dern tillbaka – 3 nya UFC-matcher bokade

✔ Här är senaste matcherna som avslöjats

Allt fler nya UFC-matcher börjar nu färdigställas. Detta efter att den världsledande MMA-organisationen offentliggjort datum för fem event – som ska avgöras under en enda månad.

Under söndagen rapporterade MMAnytt om ett antal toppmöten som bokats för de kommande galorna. Sedan dess har ytterligare tre matchningar avslöjats – som presenteras i den här artikeln.

Det handlar dels om två nya matcher för UFC-galan i Florida den 13 maj, samt en fight för eventet den 23 maj. Varken stad eller arena har hittills bekräftats för den sistnämnda galan.


LÄS MER: UFC: Flera stormatcher bokade – efter glädjebeskedet

LÄS OCKSÅ: UFC 249: Ferguson vs. Gaethje – Matchkort, Tider och Info


Tidigare titelutmanaren går upp en viktklass – igen

De matcher som bokats för den 13 maj är två bantamviktsmöten – ett i herrarnas division mellan Ricky Simon och Ray Borg, samt ett i damernas division mellan Sijara Eubanks och Sarah Moras. De matcherna rapporterades först av The Sports Daily.

Simon, som tidigare rankats i topp 15, hoppas bryta sin förlustsvit mot den tidigare titelutmanaren Borg – som kommer in med två raka segrar. Borg tvingas återigen kliva upp en viktklass, efter att senast ha missat flugviktsgränsen för fjärde gången.

Ray Borg MMA

Ray Borg lovade att lägga ner karriären om han skulle missa vikten som flugviktare igen. Ändå klarade han inte sin senaste invägning. Löftet håller han dock inte, utan Borg återvänder istället till bantamvikt – där han lär behöva stanna kvar ett bra tag framöver. Foto: MMAnytt

Eubanks – rankad på 15:e plats i divisionen – kommer in med kniven mot strupen efter två raka förluster. Moras vann å andra sidan sin senaste fight via teknisk knockout, men förlorade tre matcher i rad dessförinnan.

BJJ-stjärnan går ny fight – efter första MMA-förlusten

Vad gäller den 23 maj är det en lovande stråviktsdrabbning mellan två kvinnliga talanger som bokats. Där ställs den meriterade BJJ-stjärnan Mackenzie Dern mot Hannah Cifers, rapporterar MMA Fighting.

Dern är nu tillbaka i hopp om att återvända till segerspåret – efter att senast ha åkt på sin allra förlusta förlust som professionell MMA-fighter. Innan domslutsförlusten i oktober var Dern obesegrad med sju raka vinster.

Mackenzie Dern har haft upprepade problem med att klara stråviktsgränsen, men vägde senast in utan problem. Enligt henne själv blev viktnedgången enklare efter hennes graviditet. Foto: MMAnytt

Även Cifers kommer senast från förlust. Med lika många vinster som förluster hittills i UFC är en seger viktig om hon ska behålla sitt kontrakt framöver.


RELATERAT: KLART: UFC tillbaka med TRE galor – i helt nya staden!


 

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Mackenzie DernSenaste NyttUFC

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara