Magnus "Jycken" Cedenblad. Foto: Per Häljestam/MMAnytt

Magnus “Jycken” Cedenblad på bättringsvägen – hintar om en comeback

Den svenske UFC-fighterns skadebekymmer verkar inte längre vara lika omfattande.

I maj tidigare i år gick UFC Fight Night 109 av stapeln i Globen i Stockholm. Det blev en spännande gala även om en viss “jycke” saknades på matchkortet – nämligen svenske Magnus “Jycken” Cedenblad.

Cedenblad, som står med ett professionellt matchfacit på 14-5 varav 4-2 i UFC, var från början tänkt att göra upp mot amerikanen Chris Camozzi i en mellanviktsdrabbning på underkortet. Men efter noggrant övervägande drog han sig ur matchen på grund av en nackskada som han länge hade tacklats med. Enligt “Jycken” hade skadan börjat påverka honom till den grad att han inte längre kunde träna ordentligt eller ens fungera normalt i vardagen.

I samband med avhoppet gick 35-åringen ut med att han tänkte vara borta från buren på obestämd tid och uttryckte en osäkerhet kring vad framtiden skulle erbjuda.

Då var det officiellt. Kommer inte bli nägot segervrål i Stockholm den 28 maj. Smärtar mig att skriva detta. Har under senaste året haft STORA problem med min nacke. Inför min förra match så landade jag illa på nacken och det förvärrades väldigt mycket. Har sedan dess haft svårt att grapplas, brottas och sparats. Det enda som funkat egentligen att slå plattor. Har hoppats å försökt In i det sista. Men kan träna 1 dag måste vila 3 osv. Så känner inte att jag får det flytet jag vill ha och glädjen finns inte där pga smärta. Har blivit så illa så det påverkar mig i vardagen. Så därför tar jag ett kliv åt sidan under en obestämd framtid. Jag älskar verkligen Mma så galet mycket. Men har varit otroligt skadedrabbad. Listan på skador blir bara längre å längre. Gör ont i mig att jag fortfarande inte känner jag har fått bevisa vad jag faktiskt kan. Får se vad framtiden har för mig nu. Inget är beslutat inget är slut. Men kommer ta ett kliv åt sidan å ta hand om mitt diskbråck i nacken och fokusera på andra saker för min mentala hälsas skull! Vill tacka alla som stöttar mig!!

A post shared by Magnus Cedenblad (@jyckencedenblad) on

LÄS MER: Magnus “Jycken” Cedenblad släpper uttalande om avhoppet – blir borta på obestämd tid

“Luktar det comeback!?!”

Nu, nästan åtta månader efter att han drog sig ur matchen i Stockholm, verkar Cedenblad glädjande nog vara på bättringsvägen. Nyligen skrev han på Instagram att han kunnat träna två pass i rad och flikade då även in en liten hint om en potentiell återkomst till tävlandet.

Cedenblad är en svensk publikfavorit som lyckats skörda en del fina framgångar i UFC. “Jycken” har vunnit fyra av sina senaste fem matcher och innehar bland annat en imponerande submissionvinst över polacken Krzysztof Jotko – som för närvarande är rankad på 13:e plats i mellanviktsdivisionen.

Vi på MMAnytt håller tummarna för att det fortsätter gå framåt för Cedenblad och att vi snart kan vi se honom i buren igen.

Kategorier
Magnus "Jycken" CedenbladSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara