Makwan Amirkhani flyttar till Irland

Sedan dispyten med Allstar Training Center har fjäderviktaren Makwan Amirkhani stått utan klubb. Rykten om en flytt till Irländska klubben SBG har dock florerat sedan ett uttalande från John Cavanagh och nu är det bekräftat – det blir en flytt till Irland för Amirkhani.

Vi rapporterade tidigare i veckan att den finske UFC:fightern Makwan Amirkhani lämnat Allstar Training Center och flyttat hem till Finland. Sedan dess har tränaren John Kavanagh välkomnat Makwan Amirkhani till SBG Ireland. Idag Amirkhani har nu via sin facebooksida bekräftat ryktena – det blir en flytt till Irland och SGB efter årsskiftet.

Det är även bekräftat från SBG:s sida, då tränare John Cavanagh twittrat till Amirkhani att allt han behöver göra är att maila så att dom kan bestämma alla detaljer.

Fjäderviktaren Amirkhani (12-2) är inbokad för möte med engelsmannen Mike Wilkinson (9-1) under UFC Fight Night 82 i London. Galan går av stapeln den 27 februari i O2 Arena.

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Makwan AmirkhaniSenaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
5 Kommentarer
 • Toks1
  4 December 2015 at 09:23

  Utan att veta ett jota känns detta klockrent på ytan. Tekniskt gäng i liknande åldrar som han är och på framfart. Go go Mr Finland!

  • Eric
   4 December 2015 at 09:39

   Som träning passar det nog väldigt bra. Enda ev. nackdelen är ju att de kan behöva mötas i framtiden.

   • Kenny Starfighter
    4 December 2015 at 12:00

    Hade hoppats på Tristar av den anledningen men helt klart ett sunt byte ändå.

 • Kenny Starfighter
  4 December 2015 at 12:00

  Tycker det e fett att Makwan e så omtyckt här i Sverige som han ändå är, de e inte många svenskar som håller på finnar i sport sammanhang :-)

  • Lallarn
   4 December 2015 at 01:10

   Är det verkligen så eller är det en myt?
   För egen del ser jag mycket hellre en finländare vinna än en grek, fransman eller amerikan, förutsatt att han inte slår en svensk och att finländaren i fråga inte åker skidor.

  Svara