Malin Hermansson får titelmatch – mot obesegrat, tyskt “monster”

✔ Svenskan försöker bryta den negativa trenden mot tyske stjärnan

Det blev i natt klart att Malin “The Herminator” Hermansson (5-3) bokats för titelmatch mot tyska Mandy “Monster” Böhm (7-0, 1 NC). Det är den tyska organisationen National Fighting Championships (NFC) flugviktstitel som  står på spel den 23:e maj. Det var NFC själva som annonserade matchen i natt via sociala medier.

Hermansson är en av en hel rad svenskar som blivit klar för match på sistone.

UFC-svenskarna Amir Albazi och Jack Hermansson har nyligen fått motståndare i oktagonen. Utöver det har Bartosz Wójcikiewicz och Karl Albrektsson också bokats för match.


HETAST JUST NU


Två raka förluster i ryggen

Hermansson inledde karriären med två raka segrar över meriterat svenskt motstånd som Cornelia Holm. Hon fick sedan kontrakt med Bellator och gick sin hittills enda match i organisationen. På Bellator 218 ställdes svenskan mot den lovande talangen Victoria Leonardo – och förlorade på submission i den första ronden.

“The Herminator” radade sedan upp två raka segrar, bland annat över veteranen Karla Benitez, för att sedan få en chans att tävla i Brave. I sin första match i organisationen körde Hermansson över rumänska Ana Maria Pal och vann via rear naked choke i den andra ronden. Sedan ställdes hon mot landsmannen Elin Öberg i en uppmärksammad match på Brave 38. Det var en jämn tillställning som gick tiden ut och där Hermansson förlorade via delat domslut.

Sist Hermansson var aktuell mötte hon kanadensiska Corinne Laframboise på UAE Warriors. Trots en stark inledning fastnade Hermansson i en submission i den andra ronden och tvingades klappa ut. Nu med två raka förluster i ryggen är det västenligt för Hermansson att återvända med en seger.

Böhm är en av Tysklands mest lovande damfighters för tillfället och har främst tävlat i German MMA Championship. Hennes debut blev ogiltigförklarad men därefter har hon radat upp fem raka segrar i organisationen – tre via avslut i den första ronden.

Därefter fick Böhm en titelchans i kanadensiska organisationen TKO – och vann titeln efter att ha strypt ut Jade Masson-Wong i den tredje ronden. Hon gjorde sedan sin Bellatordebut och besegrade Griet Eeckhout via domslut.

Vem vinner NFC:s flugviktstitel: Malin Hermansson eller Mandy Böhm?

 

Kategorier
Senaste NyttSvenska Fighters

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara